Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]PHP a flash
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
jak za pomocą php i curla kliknąć jakiś button, zaznaczyć radiobutton etc.?
Gość
(dla aplikacji flashowych)
modern-web
Nie rozumiem Twojego pytania.
Gość
czy za pomocą php i biblioteki curl mogę kontrolować umieszczony obiekt flash?
modern-web
Za pomocą PHP możesz kontrolować dane odebrane z obiektu flash i przekazane do niego. Pamiętaj, że PHP to język `server-side`, a więc wszystko co ma zostać wykonane za pomocą skryptów musi przejść przez serwer i wrócić do użytkownika.
cURL umożliwia wysyłanie zapytań http, w tym pobieranie z serwerów stron i plików, więc teoretycznie kontrola obiektu flash nie powinna przysporzyć problemów.

Właściwie zależy to od tego co rozumiesz pod pojęciem `kontrolować`... manipulować? przetwarzać otrzymane dane? edytować? ..
Gość
na stronie są wklejane dwa obiekty flash. jeden posiada dwa buttony, drugi x inputów radio i button. w zależności od tego, co się wyklika, dane są dodawane do bazy. teraz moje pytanie, czy jest możliwe kontrolować to, tzn aby curl samemu zaznaczał input radio i klikał buttony? jeśli tak, to jak, bo nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić.
nekomata
Jakimś "mądrym" pluginem możesz sprawdzić zawartość danych wysyłanych do server'a... jak znasz dane , modyfikujesz tylko i do akcji wkracza cUrl..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.