Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP-GTK 2 kompilacja (?)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
klumok
Kolega cos mi mówił o PHP-GTK 2
Pobrałem i dobra mam plik exe, i jeśli przeciągne odpowiedni plik php to mi się włączy aplikacja okienkowa.
Natomiast mi chodzi bardziej o to:
Piszę sobie skrypt php z wykorzystaniem klasy php-gtk
Kompiluje jakoś do pojedynczego pliku .exe i poprostu włączam plik exe i mam co chce

Jest takie coś możliwe?
krzotr
Bambalam PHP EXE Compiler
klumok
Niby wszystko fajnie, ale. Jak tam dodać curla?
w kompilacji daje:
e:ssleay32.dll -e:libeay32.dll -e:php_curl.dll
ale nadal przy wywoływaniu programu mam błedy.
darko
Ja bym sobie odpuścił pisanie aplikacji z gui w php. To jest masakra. Kiedyś byłem żywo zainteresowany tym tematem, jednak wnioski, jakie wyciągnąłem z kilkutygodniowej pracy, to głownie to, że php jako narzędzie nie nadaje się do programowania aplikacji desktopowych z wielu powodów. Poza tym php-gtk2 jest bardzo mocno zbugowanym projektem, a prace nad rozwojem tego projektu idą jak po grudzie. Literatury jest stosunkowo mało na ten temat, a sama jakość tak napisanych projektów pozostawia bardzo wiele do życzenia, wspominając tu głównie kwestie wydajności, łatwości tworzenia, jak też dystrybucji końcowego oprogramowania (musisz cały interpreter ze skompilowanymi rozszerzeniami dołączyć do jednej małej aplikacji). Zainteresuj się Qt, jest to międzyplatformowe GUI (jest wersja bezpłatna open source), dzięki któremu odpalisz napisaną przez siebie aplikację na każdym popularnym systemie operacyjnym w tym na systemach wbudowanych. Pisze się pod to w: C++ lub pythonie. Literatury, jak i materiałów jest sporo i praca z tym frameworkiem to bajka w porównaniu z php i gtk2.

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=153561
klumok
Właśnie mój skrypt wykorzystuje curl, a nie zabardzo wiem jak się w c++/c się go używa. Z pół roku temu już coś pisałem w c++ wiec nie byłby problem przerobić aktualny skrypt php do c++ tylko problem z curlem.
Bo napewno się różni od tego w php.
Spawnm
Jak chcesz robić aplikację okienkową do operacji na stronach www to może napisz ją w adobe AIR.
Bags_Bunny
Cytat(klumok @ 2.05.2011, 18:16:12 ) *
Bo napewno się różni od tego w php.

A co to za wymysł? cURL to cURL. Nie ma osobnego cURLa dla każdego języka.
Na szybko wygooglałem takie coś: http://www.luckyspin.org/?p=28
Tak samo proste jak w PHP.
Jeśli znasz C++ to sobie spokojnie poradzisz i będziesz mieć normalną aplikację bez zbędnego kombinowania.
darko
Curl jest napisany w C smile.gif
klumok
Pomógłby mi ktoś aby dodać tego curla do mojego projektu?
Znalazłem pare poradników, ale one są do VS 8 a ja mam VS 10, i opcje są gdzie indziej poustawiane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.