Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden formularz - Dwie opcje wysłania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
adbacz
Mam sobie taki mały skrypcik do dodawania, usuwania i edycji artykułów. Ale wpadłem na pomysł, żeby zrobić dodatkową opcje w formularzu. Obok standardowego Zapisz dodać Zastosuj. Bo gdy zapiszę przenosi mnie na stronę z artykułami, lub na inną jaką sobie tam chce, ale chciałbym, żeby była jeszcze możliwość zastosowania zmian i żeby po zapisaniu danych, strona sie odświerzyła.

Tylko nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Bo nie da rady mieć dwóch przycisków, które wysyłałyby w inne miejce jeden i ten sam formularz (przynajmniej nie znalazłem nigdzie tego).

Ja można takie coś zrobić?

PS. Wiem, że można np w JS, CMS Joomla tak ma rozwiązane ale ja nie znam niestety JS ani nic z tych rzeczy.
Hpsi
przecież możesz rozniać co ma sie dziać w forlamuarzu przez submit każdy stubmitowi (input type=submit) dodawaj name="cos" i pozniej w skrypcie if if(isset($_POST['zastosuj'] )) // kod do zastosuj elseif(isset($_POST['zapisz'])) // kod do zapisywania danych etc
adbacz
Fakt, robiłem tak, ale robiłem type="submit" i oprócz name="" dawałem jeszcze value="coś" a w skrypcie sprawdzałem czy istnieje vłaśnie value="coś".

EDIT:
Niewiem co jest, ale nie działa. Wspomnę, że działam na CI, więc tam raczej nie używa się tablic $_POST.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.