Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z importem bazy
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Ace McCloud
Witam
Zdecydowalem sie tu napisac, gdyz juz mi sie pomysly koncza sad.gif

Wiec sytuacja wyglada nastepujaco:
d950, 256mb ramu
Baza mysql (~60MB) w pliku *.sql
Windows + Appserv 2.4

No i za zadne skarby nie moge zaimportowac bazy
phpmyadmin - mam ladny tekst obok okienka importu (Maximum size: 2 048KB) wiec odpada
mysql front - wyklada mi sie (program nie odpowiada) -> sprzet nie najlepszych lotow sad.gif
MySQL Control Center - niby jest mozliwosc wklejenia i wykonania polecen SQL, ale przy skopiowaniu 60MB do schowka, wklejeniu do porogramu i wcisnieciu start komp zaczyna powoli odmawiac wspolpracy, konczy sie na "zabiciu" programu.

A moja prośba, brzmi... czy ktos ma pomysł jak zaimportować w moim przypadku całą baze. Wiem, ze moglbym kopiowac po np 1000-5000 polecen i wykonywac kolejno.... no ale przy 120000 linii tekstu troche meczace to bedzie.

Za wszelkie wskazowki z gory dziekuje.
Przemo`
Jak masz dostep do shella to ~mysqldump -u user -p > plik.sql zrzuci momentalnie, ale jak nie masz i żaden program sie nie łączy lub wywala to nie widze innej mozliwości, niz kopiowac pojedynczo tabele, lub zakresy wpisów. Jeśli dawałeś kompresję to ją wyłącz ona najbardziej obciąża.

Edit chyba źle zrozumiałem, chodzi Ci o wrzucenie bazy z pliku? Jak masz dostęp do shella to dało się to jakoś robić lokalnie, chyba coś w stylu 'mysql -u -p < plik.sql' , jeśli nie to polecam skrypt bigdumper, jednak ma on jedną przypadłość opisałem ją tutaj
Ace McCloud
@Przemo`
Tak chodzi mi o wrzucanie bazy.
mam ja w pliku *.sql i che sobie postawin pod windowsem forum (bo to jest baza forum), zeby miec mozliwosc potestowania.

Dostep do shela... hmmm ja chce to importowac pod windowsem smile.gif
tylko ze mysqldump -> jakos tego pliku nie mam sad.gif

Ide zapoznac sie z linkami ktore podeslales smile.gif
Zbłąkany
nie wiem jakiej wersji mysql uzywasz pod winda ale mysqldump.exe musi byc w folderze bin 8)
Ace McCloud
Cytat
nie wiem jakiej wersji mysql uzywasz pod winda ale mysqldump.exe musi byc w folderze bin 8)

dir: AppServmysqlbin
libmySQL.dll
mysql.exe
mysqladmin.exe
mysqld.exe
mysqld-nt.exe
winmysqladmin.cnt
winmysqladmin.exe

Wiecej nic nie ma sad.gif - musze sciagnac samego mysql to moze bedzie biggrin.gif
Zbłąkany
A to jest wersja z jakiegos pakietu czy z archiwum zipa lub rara?? bo w pelnej instalce bedzie na pewno smile.gif
Ace McCloud
Cytat
A to jest wersja z jakiegos pakietu czy z archiwum zipa lub rara?? bo w pelnej instalce bedzie na pewno smile.gif

Wersja z pakietu Appserv 2.4 smile.gif (zreszta przetestowalem jeszcze dwa inne pakiety i ten wydaje sie najlepszy i najwygodniejszy smile.gif
spenalzo
Cytat
mysql.exe -u Uzytkownik -pHaslo -D Nazwa_bazy < plik.sql

Czy jakoś tak smile.gif
Ace McCloud
Cytat
Cytat
mysql.exe -u Uzytkownik -pHaslo -D Nazwa_bazy < plik.sql

Czy jakoś tak smile.gif

ooo i to zadzialalo smile.gif - 10x lepsze niz mysqlfront (szybciej zaimportowalo i sie nie wywala ;P)

Dziekuje bardzo wszystkim za pomoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.