Mam problem z dodaniem do pliku .xml rekordu.
Struktura wygląda mniej więcej tak:
<ogloszenie nr="5"> <marka>xxxx</marka> <model>xxxxxx</model> <typ>hatchback</typ> <zdjecia> <zdjecie>images/5_1.jpg</zdjecie> <zdjecie>images/5_2.jpg</zdjecie> <zdjecie>images/5_3.jpg</zdjecie> <zdjecie>images/5_4.jpg</zdjecie> </zdjecia> <cena>2000</cena> <wojewodztwo>Zachodniopomorskie</wojewodztwo> <rocznik>1991</rocznik> <silnik>benzyna</silnik> <opis>opisssss</opis> <sprzedajacy id="1"/> </ogloszenie>
Za pomocą SimpleXML dodaje do pliku nowy rekord, lecz nie wiem jak dodać:
<sprzedajacy id="1"/>
czyli pojedynczy znacznik.
Aktualnie dodaje całość tak:
$ogloszenie = $xml->addChild("ogloszenie"); $ogloszenie->addAttribute("id", "$id"); $ogloszenie->addChild("marka", $_POST['marka']); $ogloszenie->addChild("model", $_POST['model']); $ogloszenie->addChild("typ", $_POST['typ']); $ogloszenie->addChild("zdjecie1", "test1"); $ogloszenie->addChild("zdjecie2", "test2"); $ogloszenie->addChild("zdjecie3", "test3"); $ogloszenie->addChild("zdjecie4", "test4"); $ogloszenie->addChild("cena", $_POST['cena']); $ogloszenie->addChild("wojewodztwo", $_POST['wojewodztwo']); $ogloszenie->addChild("rocznik", $_POST['rocznik']); $ogloszenie->addChild("silnik", $_POST['typ']); $ogloszenie->addChild("opis", $_POST['opis']); $xml->asXML('baza/ogloszenia.xml');
Nie mam pomysłu jak dodać znacznik sprzedający jako pojedynczy.