Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]wysyłanie zmiennych do innej podstrony. Pomocy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xmen491
W php dopiero raczkuję .
Chodzi mi o taką rzecz:
Na jednej podstronie ma wyświetlać się:

PODSTRONA 1

$produkt1 = jakiś produkt
$cena1 = jakaś cena
możliwość wprowadzenia ile sztuk
opcja KUP po której naciśnięciu w podstronie koszyk pojawi się:

PODSTRONA 2

Kupiłeś :
$produkt1 za $cena1 zł w ilości sztuk "tu ma byc podane ile sztuk" <<"usuń produkt" <- tu ma być możliwość usunięcia produktu
-------''---- (jeżeli kupi ktoś więcej produktów to pojawiają się pod tym)

Suma:
Twoje produkty kosztują w sumie (podana cena uwzględniająca ilość sztuk) zł.

Pod tym ma być opcja zatwierdź po której naciśnięciu wysyłane jest zamówienie do podstrony 3 (zamówienia) i podstrony 4 (admin (tylko admin miałby do niej dostęp) , oprócz tego po naciśneciu tego przycisku ma wyświetlać się kumunikat" wysłałeś zamówienie"i ma usuwać się wszystko z koszyka czyli ma byc pusty.

PODSTRONA 3
Twoje zamówienia:
Zamówiłeś (przykład : Produkt1 w ilości sztuk 2, Produkt3 w ilości sztuk 2 za ceną 654 zł) i tu ma być niezrealizowano i usuń(przycisk dostępny dopiero jak admin naciśnie zrealizowano) (jeżeli admin na swojej podstronie 4 kliknie, że zrealizowano to przy zamówieniu pojawia się zrealizowano i odblokowuje się opcja usuń)

PODSTRONA 4
Użytkownik $nick kupił (przykład : Produkt1 w ilości sztuk 2, Produkt3 w ilości sztuk 2 za ceną 654 zł) obok tego jest opcja zrealizowano i usuń (dostępne dopiero po naciśnięciu zrealizowano) i zatwierdź i jak sie zatwierdzi, że zrealizowano to wtedy pojawia się na podstronie 3 że zrealizowano i odblokowuje się opcja usuń na 3 i 4 podstronie.

Jeżeli nie macie czasu to zróbcie mi chociaż do do 2 podstrony do Sumy, ale wolłbym całość.

Prosił bym o wysłanie gotowych 4 kodów : >
plej
hehe napisz kod swój a my ci pomożemy jak nie będzie działaćsmile.gif a nie pisać za ciebie całych kodów bez przesady...
mortus
Dział zlecę i przygotowana odpowiednia kwota pieniążków.
worek
Nie no stary żeś przesadził, może jeszcze do tego panelek logowania i etc?? Gotowych skryptów za free ci nikt nie napisze biggrin.gif Takie czasy...sprzęt i soft też swoje kosztują.
plej
Popieram kolegów tych na górze:D
a wysyłanie zmiennych na inną podstronę to możne użyć $_GET, $_POST, $_SESSION itd.biggrin.gif
masz tu linka do filmików php:
http://www.uw-team.org/videoarty_kurs_php.html

one ci pomogą smile.gif
xmen491
to chociaż napiszcie mi takie coś

pierwsza podstrona

$zmienna = lalala

druga podstrona

na pierwsze podstronie jest napisane $zmienna

i dajcie mi dwa kody
plej
Podałem ci stronę z filmikami ciężko je obejrzeć? i ty chcesz się php nauczyć? haj ci się nie chce uczyć:|
to cofnij się do html'a :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.