Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd PHP po pobraniu i wrzuceniu stylu na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Custos
Po ściągnięciu tego szablonu http://perfecta.pro/wp-pl/bogowie-i-potwor...s.html#more-711 i wrzuceniu go na hosting wyświetla mi się taki błąd:

Fatal error: Call to undefined function get_header() in ******************************************/index.php on line 1

Kod
<?php get_header(); ?>

<div id="wrapper">

<?php include(TEMPLATEPATH."/sidebar.php");?>

<div id="content">    

<?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?>

<div class="postheader">

<div id="date"><p class="datea"><?php the_time('j')?></p> <p class="dateb" style=" margin-top:-9px;"><?php the_time('M')?></p></div>

<div id="posttitle"><h1><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark"><?php the_title(); ?></a></h1></div>
                <div style="clear:both;"></div>
                        <p class="author">autor: <?php the_author(); ?></p>
                </div>

<?php the_content('Czytaj dalej');?><div style="clear:both;"></div>

<div class="postmeta">
            <p><?php the_tags('Tagi: ' , ', ',''); ?> Kategoria: <?php the_category(', ') ?>&nbsp;<?php edit_post_link('(Edytuj)', '', ''); ?></p>
        </div>

<!--
        <?php trackback_rdf(); ?>
        -->

<p class="class1">Komentarze</p>
        <?php comments_template(); // Get wp-comments.php template ?>

<?php endwhile; else: ?>

<p>Niestety, nie ma tutaj tego, co szukasz.</p><?php endif; ?>

</div>
        </div>
<?php get_footer(); ?>

i jeszcze plik header.php

Kod
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head profile="http://gmpg.org/xfn/11">

<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />

<meta name="distribution" content="global" />

<meta name="robots" content="follow, all" />

<meta name="language" content="en, sv" />

<title><?php wp_title(''); ?><?php if(wp_title('', false)) { echo ' :'; } ?> <?php bloginfo('name'); ?></title>

<meta name="generator" content="WordPress <?php bloginfo('version'); ?>" />

<!-- leave this for stats please -->

<link rel="Shortcut Icon" href="<?php bloginfo('template_url'); ?>/images/favicon.ico" type="image/x-icon" />

<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" />

<link rel="alternate" type="text/xml" title="RSS .92" href="<?php bloginfo('rss_url'); ?>" />

<link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="Atom 0.3" href="<?php bloginfo('atom_url'); ?>" />

<link rel="pingback" href="<?php bloginfo('pingback_url'); ?>" />

<?php wp_get_archives('type=monthly&format=link'); ?>

<?php wp_head(); ?>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" media="screen" />

<!--[if IE]>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="<?php bloginfo('template_url'); ?>/ie.css" media="screen" />

<![endif]-->

</head>

<body>

<!--[if lte IE 6]>

<div style="border:4px solid #302831; margin:8px auto; background:#bcab8b; color:#302821; width:700px;">

<p style="font-size:22px; margin:8px; padding:0;">

Witaj! Ta strona wygląda dziwnie, ponieważ używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer, która nie potrafi poprawnie wyświetlać tego serwisu.

</p>

<p style="margin:8px; padding:0;">

Zamiast instalować nowszą wersję Internet Explorer, spróbuj ze świetną przeglądarką, jaką jest Firefox. Jest za darmo i posiada wszystkie opcje, co IE, ale pracuje stabilniej i szybciej. Jeśli chcesz spróbować Firefoksa, możesz go ściągnąć <a href="http://www.mozilla-europe.org/pl/" rel="nofollow">tutaj</a>.</p>  

</div>

<![endif]-->

<div id="headerwrap">

<div id="header">

<div id="headertitle">

<h1><?php bloginfo('name'); ?></h1>

</div>

<div id="tag">

<?php bloginfo('description'); ?>

</div>

<div id="nav">

<ul>

<li class="<?php if ( is_home() ) { ?>current_page_item<?php } ?>"><a href="<?php echo get_option('home'); ?>/" title="Link do strony głównej">Strona główna</a></li>                        

<?php wp_list_pages('sort_column=menu_order&depth=1&title_li');?>

</ul>

</div>

<div id="quote"><p>“Obcując z potworami, uważaj abyś nie stał się jednym z nich. Bo kiedy patrzysz w otchłań, otchłań może zacząć patrzeć w ciebie.”</p>

<p style="margin:-10px 0 0 0; text-align:right;">~Fryderyk Nietzsche</p>

</div>

</div>

<div style="clear:both;"></div>

Bardzo proszę o pomoc ponieważ zamieściłem ten temat na forumpc i przeszło po dwóch dniach nikt nie odpowiedział, wiec może wy mi jakoś pomożecie. Bardzo mi na tym zależy.
Custos
Kompletnie tego nie rozumiem.

Cytat
I FTP'd index.php z wordpress do folderu WP root i wszystko jest dobrze.

WP nie ma żadnego folderu root
drPayton
Nie znam WP, ale z tego co zrozumiałem mogło być tak, że wrzuciłeś pliki tematu, który ściągnąłeś w niewłaściwe miejsce, nadpisując oryginalny, główny plik WP.

a, i zmień translator biggrin.gif

"root WP folder" to nie "folder root WP", tylko "główny folder WP"

Lepsza wersja: google translate

@down:
Custos
ogólnie to myślałem że ten styl można sobie ściągnąć, wrzucić na serwer i cieszyć się nim pełną gębą. Okazało się że trzeba mieć to WP sad.gif
askone
Cytat(Custos @ 13.06.2011, 12:51:34 ) *
Okazało się że trzeba mieć to WP sad.gif

OMG wink.gif
Daiquiri
Przenoszę. Nie zamykam, bo nie wiem co z tym fantem zrobić. Będziemy działać jak temat się ukierunkuje.

Custos, istnieje prawdopodobieństwo, że przy sporej dozie pracy udałoby Ci się przerobić ten szablon na potrzeby zwykłej strony. Musiałbyś jednak, oczyścić go z wszelkich ustrojstw dotyczących WP. I tak na marginesie, to WP też sobie możesz pobrać i zainstalować smile.gif.

@Wszyscy poza Autorem tematu
Widzicie i nie grzmicie smile.gif.
Custos
Slangowy kozaczek

Po prostu nie wiem o co w tym chodzi. Wcześniej wrzuciłem sobie taki styl http://szablony.freeware.info.pl/szablon1/index.html i jakoś wszystko latało.
drPayton
Następnym razem, szukając tematu na swoją stronę zwróć uwagę, czy jest to szablon strony html czy skórka jakiegoś systemu/portalu/bloga etc

Ale ogólnie dzięki, "u made my day" biggrin.gif
Custos
Hahahah specool.gif Teraz moje pytanie brzmi jak to przerobić żeby działało pod HTML, jeśli chodzi o PHP posiadam małe umiejętności.
Daiquiri
Pozostaje Ci usuwać wszystkie elementy PHP i zastępować je statycznym kodem HTML. Jeżeli jednak nie masz o tym bladego pojęcia - może być Ci ciężko.
Custos
Niestety o PHP mam małe pojęcie wiec chyba nie da rady sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.