Otóż mam dwa pliki to silnik.php ,który muszę trochę przerobić a drugi to sterownik_mysql.php. Chcę te dwa pliki połączyć w całość ale przy zapytaniach do bazy pojawił się problem.
silnik.php
if($BazaDanych == 'mysql') { $ZapytanieKonfiguracja = 'SELECT konfig_nazwa,konfig_wartosc FROM '.$PrefixTabelek.'konfig'; } if(!WykonajZapytanie($ZapytanieKonfiguracja)) { PokazBlad('Błąd w zapytaniu',__FILE__,__LINE__,$ZapytanieKonfiguracja); } $Wynik = PobierzWynik(); $IleWynikow = PobierzIlosc(); for($i=0;$i<$IleWynikow;$i++) { $KluczWyniku = $Wynik[$i]['konfig_nazwa']; $KonfiguracjaWitryny[$KluczWyniku] = $Wynik[$i]['konfig_wartosc']; }
sterownik_mysql.php
function WykonajZapytanie($ZapytanieDoBazy) { if($WynikZapytania) { return TRUE; } else { return FALSE; } } function PobierzWynik() { { $RezultatZapytania[] = $wiersz; } return $RezultatZapytania; } function PobierzIlosc() { return $IloscRekordow; }
Próbując to połączyć napisałem taki skrypt, ale nie działa:
$result = mysql_query("SELECT konfig_nazwa, konfig_wartosc FROM ".$PrefixTabelek." konfig") or die ("Zapytanie niepoprawne"); $Wynik = ; // Nie wiem co podstawić $IleWynikow = ; // Nie wiem co podstawić for($i=0;$i<$IleWynikow;$i++) { $KluczWyniku = $Wynik[$i]['konfig_nazwa']; $KonfiguracjaWitryny[$KluczWyniku] = $Wynik[$i]['konfig_wartosc']; }
Bardzo proszę was o pomoc.