Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nauka php
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
tukan
Witam,
Ciągle coś czytam na temat kolejnych zagadnień webmasterowskich, jednak jak wiadomo wszystko trzeba przećwiczyć na kodzie.
Piszę, aby zapytać, czy istnieje jakaś strona z różnymi zadaniami czy czymś podobnym, po prostu znudziło mi się takie "suche" pisanie.
pozdrawiam
tukan
mat-bi
Ja tam sobie sam wymyślam zadania wink.gif

Np. zaczynam pisać jakiś CMS, system newsów.
PawelC
Najlepiej zaprojektować sobie jakąś rozbudowaną aplikacje, i robić robić i jeszcze raz ją robić smile.gif Takim sposobem, nauczysz się wykorzystywać funkcje PHP w praktyce, a nie tylko teorii. Co najciekawsze napotkasz wiele problemów i przeszkód, z którymi będziesz musiał sobie poradzić, a o to chodzi.

A na sucho to sobie możesz klepać, ale tuż przed snem, żeby paść jak zabity tongue.gif
Fifi209
Zacznij od tego, z czym masz największe problemy. ;]
kuboniek1
ja mam z rozpoczęciem pracy , nie wiem od czego zacząć smile.gif
lobopol
  1. <?php

Początek już masz teraz działaj.

Zrób sobie standardowo:
-cms
-portal ogłoszeniowy
-forum
-sklep internetowy
-wypożyczalnie książek
-system aukcyjny

Kolejność od najłatwiejszego smile.gif
IceManSpy
Cytat(lobopol @ 26.06.2011, 22:39:14 ) *
Zrób sobie standardowo:
-cms
-portal ogłoszeniowy
-forum
-sklep internetowy
-wypożyczalnie książek
-system aukcyjny

Kolejność od najłatwiejszego smile.gif

To jest od najłatwiejszego? Nie powiedziałbym, że CMS jest najłatwiejszy smile.gif Może coś pokroju bloga, to tak smile.gif
lobopol
A czym est blog jak nie cmsem? Najprostszy cms to właśnie blog, stronka na której modyfikujemy sobie treść podstron (dodajemy nowe) i niekoniecznie musimy się bawić z kontami użytkowników.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.