Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][XML][PHP] implementacja kodu php do strony xml/flash
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
hyhyhy
Witam,

Robię stronę firmy dla znajomego (więc żadne oficjalne zlecenie), i zapytał mnie czy mogę stronę zrobić z "bajerami". Przyszła mi na myśl strona flash, taką też sobię pobrałem z strony z darmowymi szablonami, żeby zbadać temat, z czym to się je, bo pierwszy raz mam z tym do czynienia.

No i mam tą stronę, cała zawartość jest w pliku "text.html", i jest tam już zrobiony "kontakt" - przy czym - widzę w katalogu głównym plik mail.php, ale w pliku text.html czy index.html nie ma żadnego odwołania do tego pliku, poza tym mam plik typu Shockwave Flash Object, który uważam za zło i niekoniecznie chcę ściągać coś do otwierania tego smile.gif

I moje pytanie jest takie: czy bez jakiegoś specjalnego pogłębiania wiedzy jest prosty sposób implementacji pliku php do tej strony (jeżeli tak, to gdzie i co mam wpisać, bo <?php ?> w text.html nie robi nic), czy może to jakiś większy problem jest?
Age1869
Strony we flashu się przecież nie tak robi.

Plik index.html musi być, bo w nim jest zagnieżdżony flash, a text.html to źródło tekstów (flash może teksty pobierać z oddzielnego pliku). A

A to, czego nie chcesz ściągać to właśnie cały flash - grafiki i skrypty i to gdzieś w tym pliku jest odwołanie do mail.php.

Poza tym, jeżeli chcesz mieć sensowną stronę we flashu, stronę, która będzie indeksowana przez roboty google to musisz im podsunąć alternatywną wersję strony w html/css. Ogólnie flash to zuo! Zrób coś ładnego w oparciu o php, html i css. Do tego ew. trochę JS, ale bez przesady, bo JS może być problematyczny (np wyłączona obsługa skryptów po stronie usera)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.