$array_direct_matches[] = Array('druzyna_name' => 'Zagłębie Lubin', 'punkty' => 10, 'LM' => 1, 'PktB' => 3, 'RB' => 1) $array_direct_matches[] = Array ('druzyna_name' => 'Arka Gdynia', 'punkty' => 10, 'LM' => 1, 'PktB' => 0, 'RB' => -1); $array_direct_matches[] = Array('druzyna_name' => 'Cracovia', 'punkty' => 10, 'LM' => 1, 'PktB' => 3, 'RB' => 1) $array_direct_matches[] = Array ('druzyna_name' => 'Polonia Bytom', 'punkty' => 10, 'LM' => 1, 'PktB' => 0, 'RB' => -1);
I chce tablice $array_direct_matches wstawić na koniec punktów tak by sie zgadzały punkty wynik jaki chce uzyskać
// tutaj wstawic na koniec $array[] = Array('druzyna_name' => 'Zagłębie Lubin', 'punkty' => 10, 'LM' => 1, 'PktB' => 3, 'RB' => 1) $array[] = Array ('druzyna_name' => 'Arka Gdynia', 'punkty' => 10, 'LM' => 1, 'PktB' => 0, 'RB' => -1); //tutaj wstawic na koniec $array[] = Array ('druzyna_name' => 'Polonia Bytom', 'punkty' => 9, 'LM' => 1, 'PktB' => 0, 'RB' => -1);
Obecnie napisałem coś takiego
foreach($array AS $kay => $value){ if($new_table[$kay]['punkty'] !== $new_table[$kay-1]['punkty']){ // sprawdźmy czy poprzedni element jest równy bieżącemu jeśli //nie sprawdzamy czy poprzedni element istniej w tablicy //$array_direct_matches jeśli tak wstawiamy na koniec } } }
I dalej nie wiem jak mam to wstawić proszę o pomoc