<?php swich(xxx){ case('opcja_z_menu_1') include('plik.php'); break; case('opcja_z_menu_2') include('plik1.php'); break; } ?>
To jest dosyc jasne. Z admina moge sobie swobodnie edytowac, dodawac, usuwac okreslone pozycje w kazdym z tych includowanych plikow, czyli... zmieniac kazdy dzial. Do dzisiaj bylo wszystko ladnie, ale zaswital mi taki pomysl, ze w jednym dziale, przydala by sie lista, takie kolejne menu wywolywane poprzez klikniecie pozycji w glownym menu. Teraz mam problem... bo chcialbym to zrobic tak, by z poziomu admina user mogl dodac/usuwac/edytowac pozycje do tego dzialu (do podmenu w dziale) no i dodawac/usuwac/edytowac jego zawartosc jeszcze.
Dokladniej.... nie wiem poprostu jak sie do tego zabrac by jakos zdalnie/automatycznie tworzyc te pozycje, ktore tworzyly by cos ala case w switchu w index.php. Moze wogole zle podchodze do tego problemu, ale oczywiscie chcialbym alby strona includowala caly layout i menu tylko przez wywolanie na poczatku index.php, a nie za kazdym razem wywolania opcji z kolejnego podmenu w dziale. Umial bym to zrobic gdybym recznie dodawal case, po kazdym kaprysie usera ktory chcialby dodac kolejna pozycje, ale tego z oczywistych powodow nie chce

Mam nadzieje ze jakos to zrozumiale napisalem

Stronka dziala na plikach.
Pozdrawiam