Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]usługa krążąca w tle
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
iksde
Witam
Właśnie sobie sprawiłem serwer dedykowany w taniej cenie ale przez to bez wsparcia.
Mógł by mi ktoś powiedziec w jaki sposób uruchomic sobie usługe/serwis po ssh tzn jak sie polaczyc itd wiem ale nie mam pojecia jak utworzyc uslugu. tzn kod php juz jest ale jak zrobic zeby ten pliczek sobie latał w sensie smigal i byl caly czas uruchomiony?
Fifi209
ustaw mu czas życia na nieokreślony set_time_limit i uruchom php jako parametr podaj ten plik
iksde
niby tak ale na jednym serwerze kiedys jak pracowalem to (nie wiem jak to bylo zrobione) ale wpisywalo sie "start nazwa" czy tam "start service nazwa" i działało a w plikach php nie bylo limitu czasowego ustawionego a do stopu wpisywali "stop nazwa" albo "restart nazwa" i to normalnie pliki phpa szły jak to było zrobione? bo do tamtego serwera niestety nie mam juz dojscia
Fifi209
Widocznie ktoś napisał aplikację, która to obsługiwała + odpowiednia konfiguracja php
iksde
parametr czasu nieokreslonego plus walne sobie petle while(1) { }
i to sie nie wysypie po jakims czasie?
Fifi209
A czemu miałoby się wysypać? Najwyżej zrób tak jak tam było, napisz program który będzie kontrolować co, kto i kiedy uruchomił, w razie wysypania uruchomi ponownie jeżeli taka potrzeba
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.