Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Google maps z pinzkami miejsc
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
athabus
Witam,
może ktoś widział jakąś aplikację, która rozwiązałaby mój problem.

Otóż mam kierowcę, który codzienni musi odwiedzić ~20 miejsc w Poznaniu. Pracownik musi ułożyć mu trasę i tu pojawia się problem, bo przy takiej ilości punktów trudno zrobić to optymalnie - wiadomo nie każdy ma w głowie każdą uliczkę i trudno czasami ułożyć to w rozsądną trasę.

Co by mi się przydało to jakaś nakładka na google maps, która pozwoliłaby mi umieścić np. 10 pinezek na mapie w miejscu danych ulic (może być ręcznie poprzez klikanie na mapie), żeby wizualizować rozkład tych punktów - może widzieliście coś takiego w sieci?

Oczywiście jestem otwarty także na inne propozycje, które ułatwiłyby planowanie takiej trasy w jakiś wygodny sposób.
kilab
A zwykłe wyznaczanie trasy z dodatkowymi punktami podróży nie spełnia Twoich wymagań?
athabus
Nie do końca, gdyż chciałbym wyznaczyć kolejność tych punktów + poruszam się w pewnych ograniczeniach czasowych (w danym punkcie np. ktoś jest w tylko w pewnym przedziale czasowym) - nie pisałem już o tym aby nie komplikować sytuacji.
erix
Wygeneruj KML-a w Earth/czymś innym i wczytaj go na podstronce JS-em. [;

Pinzeki możesz oznaczyć jak chcesz.
athabus
Wolał bym uniknąć pisania własnego oprogramowania ;-) Tym razem chodzi mi o coś dla "normalnego" użytkownika ;-)
O takiej ewentualności wiem, ale zdecydowałem zostawić ja na sam koniec.

//edit

Właśnie zauważyłem, że wchodząc w opcje "moje miejsca" mogę na mapie rozmieścić dowolną ilość pinezek, także to chyba rozwiązuje mój problem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.