Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] zmienna mysql_fetch_array jako argument funkcji javascript
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Stryku
Witam. Mam problem, a mianowicie nie wiem czemu to:
  1. $b=mysql_query("SELECT us.nick, us.id_users FROM users us, poznani po WHERE po.id_kto='$id'AND us.id_users=po.id_zkim AND po.id_zkim=us.id_users ORDER BY us.nick ASC");
  2.  
  3. echo '<table>';
  4. while($wiersz=mysql_fetch_array($b))
  5. {
  6. echo '<tr><td><div class="poznany_w_liscie_poznanych" onclick="poznany('.$wiersz['id_users'].')">'.$wiersz['nick'].'</div></td></tr>';
  7. }
  8. echo '<table>';

mi działa, a to:
  1. $b=mysql_query("SELECT us.nick, us.id_users FROM users us, poznani po WHERE po.id_kto='$id'AND us.id_users=po.id_zkim AND po.id_zkim=us.id_users ORDER BY us.nick ASC");
  2.  
  3. echo '<table>';
  4. while($wiersz=mysql_fetch_array($b))
  5. {
  6. echo '<tr><td><div class="poznany_w_liscie_poznanych" onclick="poznany('.$wiersz['nick'].')">'.$wiersz['nick'].'</div></td></tr>';
  7. }
  8. echo '<table>';

już nie.

Dodam tylko, że zmienna $wiersz['id_users'] jest liczbą, a $wiersz['nick'] ciągiem znaków. Nie wiem czemu tak się dzieje, mam nadzieje, że ktoś podpowie mi rozwiązanie.
Z góry dzięki za pomoc.
CuteOne
"poznany(\''.$wiersz['nick'].'\')
Stryku
Wszystko działa, dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Temat do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.