Witam,

Podczas insertowania bazy dostałem następujący error:
Kod
>> doctrine  creating tables

SQLSTATE[HY000]: General error: 1005 Can't create table 'symfony.#sql-da4_73' (errno: 150). Failing Query: "ALTER TABLE aj_activities ADD CONSTRAINT aj_activities_id_aj_gallery_activities_ga_activities_id FOREIGN KEY (id) REFERENCES aj_gallery_activities(ga_activities_id)". Failing Query: ALTER TABLE aj_activities ADD CONSTRAINT aj_activities_id_aj_gallery_activities_ga_activities_id FOREIGN KEY (id) REFERENCES aj_gallery_activities(ga_activities_id)

Kolejne kroki:
- utworzenie projektu w workbenchu
- wgranie struktury bazy
- utworzenie w netbeansie schema.yml na podstawie istniejącej juz bazy.
- wyczyszczenie bazy
- symfony:build:model
- symfony:build:sql
- symfony:insert:sql -> ERROR

Urywek bazy:

Nie rozumiem co zrobiłem niewłaściwie. Czym się różni plik .sql od schema.yml że insertowanie tego drugiego poprzez symfony generuje błąd. Taki proces jest dla mnie istotny ponieważ baza jest sporych rozmiarów ( workbench ) i chciałbym dodac jeszcze parametr timestample do pewnych tabel.

Pozdrawiam