Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Aktualizacje na podstawie kanału RSS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BoomBox20
Witam serdecznie,
chciałbym zapytać czy jest możliwe stworzenie portalu podobnego do tego www.gry.pl , albo raczej o co bardziej mi chodzi jak stworzyć portal/stronę która aktualizuje się na podstawie kanału RSS i jest podobna do tej wyżej czyli gry?!Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czego szukać i ewentualnie gdzie szukać?Jakieś wskazówki?byłbym wdzięczny.pozdrawiam
roghatt
gry.pl chyba nie jest aktualizowane za pomocą rss?

wykoszystaj
simplexml_load_file
Możesz bezpośrednio dane wypisywać na stronie, albo jeśli chcesz je zbierać, aby mieć więcej podstron to wrzucasz do bazy i później sobie z bazy wyświetlasz odpowiednio podzielone na kategorie.
Ale dlaczego za pomoca rssa chcesz stworzyć coś jak gry.pl jak gry.pl nie mają danych pochodzących z RSS...
BoomBox20
Gość który do mnie napisał chciał żeby to wyglądało w ten sposób czyli poprzez aktualizację z kanału RSS.Hmm...to w takim razie co proponujesz?żeby strona sama się aktualizowała czyli rozumiem że dodawała nowe gry.pozdrawiam i dzięki za opowiedz.pozdrawiam
roghatt
ale skad bys mial miec zrodlo tych nowych gier? Masz jakies zrodlo?
Do tego to juz sa gotowe skrypty ale z tego co wiem to w wiekszosci samemu sie gry dodaje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.