Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] wrzucenie pliku przez ftp a później...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
m.b
Witam,
chcę zrobić takie coś:
Użytkownik wrzuca plik przez ftp - po jakimś czasie od wrzucenia (jak się wrzuci cały) chcę aby skrypt przenosił plik do katalogu www i generował link do pobrania tego pliku.

Jak to ugryźć? Jak rozpoznać że plik został już wysłany? Oczywiście można z cron'a odpalać skrypt który to zrobi ale co jeśli plik jeszcze nie został całkowicie wrzucony na serwer?

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pozdrawiam
CuteOne
Ja użyłem ftp_put + dodatkowy plik logów. Gdy plik zostanie wysłany do loga dodawana jest jego nazwa dzięki czemu cron, może odróżnić jeszcze uploadowane od załadowanych plików.
m.b
Dzięki za odpowiedź. Problem w tym że ja chce aby user wysyłał z lokalnego komputera na serwer - a ja na serwerze sprawdzam czy przesłany i manipuluje.

Jak sprawdzić że user wysłał cały plik ? Lub przestał wysyłać? Mogę z crona wywoływać skrypt który wylistuje i sprawdzi wielkości - jeśli wielkość się nie zmieniła od poprzedniego listowania to znaczy że plik został wrzucony w całości - ale trochę zabawy z tym jest smile.gif

Nie wiem czy nie prościej będzie użyć jakiegoś uploadera po http - swfupload na przykład...
CuteOne
podczas wysyłania pliku na serwer a właściwie podczas zakończenia uploadowania (po move_uploaded_file) zapisz dane o pliku do loga smile.gif
m.b
Cytat(CuteOne @ 19.10.2011, 20:07:11 ) *
podczas wysyłania pliku na serwer a właściwie podczas zakończenia uploadowania (po move_uploaded_file) zapisz dane o pliku do loga smile.gif

No tak, za pomocą swfupload to żaden problem - gorzej z ftp smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.