Cytat(czarny_krk @ 28.10.2011, 16:28:24 )

Mam takie pytanie do szanownego grona: otóż myślę nad skryptem, który będzie z kilku różnych obrazów generował 1 posiadający wybrane i przesłane w parametrach cechy. Dokładniej rzecz biorąc chodzi mi o coś takiego, że mamy jakiś formularz na stronie i chcemy zobaczyć szafę, którą sobie sami skonstruujemy z istniejących już części, czyli mamy kilka modeli nóżek, drzwi oraz drewno (może być dębowe, sosnowe, bukowe, etc) i teraz po kliknięciu buttona, skrypt połączy nam te rzeczy w 1 całość i wyświetli zdjęcie szafy userowi. Da się coś takiego zrobić w GD? A może ktoś mógłby podpowiedzieć czego można użyć? Czy w ogóle są gdzieś gotowe narzędzia do tego? Za jakikolwiek punkt zaczepienia będę wdzięczny.
hej, da się jak najbardziej, ale moim zdaniem lepszym wyborem będzie flash. flash będzie działał całkowiecie po stronie klienta (nie licząc ew doczytywania bibliotek graficznych elementów) a rezultaty user będzie obserwował na bieżąco, bez czekania na request serwera. podejście jakie proponujesz moim zdaniem wprowadza znaczące opóźnienia - wybór elementów, zatwierdzenie, wysłanie requestu, serwer zwraca plik graficzny, reload strony (albo ajax, iframe), back, ponowny wybór elementów, etc. we flashu będzie miał na bieżąco wynik i możliwość dowolnego "bawienia" się aplikacją. zobacz sobie jak są zrobione gierki flashowe dla dzieci gdzie składa się np człowieka z osobnych bibliotek elementów: twarz, włosy, ubranie na tułów, nogi, buty.
jeśli nie masz jakiś bardzo mocnych argumentów za twoją opcją (oprócz "flasha nie znam";) to imho - moja propozycja jest "mojsza" niż twoja.