Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcja exit w skrypcie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bartosz1311
Cześćsmile.gif

Mam taki kod, który sprawdza czy użytkownik jest zalogowany.

1. <?php include("config.php");
  2. $nick = $_SESSION['nick'];
  3. $haslo = $_SESSION['haslo'];
  4. if ((empty($nick)) AND (empty($haslo))) {
  5. echo '<br>Nie byłeś zalogowany albo zostałeś wylogowany<br><a href="index.php">Strona Główna</a><br>';
  6. }
  7. $user = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM uzytkownicy WHERE `nick`='$nick' AND `haslo`='$haslo' LIMIT 1"));
  8. if (empty($user[id]) OR !isset($user[id])) {
  9. echo '<br>Nieprawidłowe logowanie.<br>';
  10. }
  11. // tresc dla zalogowanego uzytkownika
  12. echo 'Witaj '.$user[nick].' zostałeś/aś pomyślnie zalogowany/a, tutaj umieść ukryta strone tylko dla zalogowanych';
  13. echo '<br><a href="wyloguj.php">Wyloguj mnie</a>';
  14. ?>

To nie jest mój kod! I oczywiście funkcja exit; przerywa działanie kodu jak jest użytkownik niezalogowany i obcina resztę strony. Czy można temu zapobiec? Kiedyś udało mi się podmienić exit; na coś innego ale już nie pamiętam. Może być też inny kod, byleby działałsmile.gif
darko
Wywal ten kod i napisz swój. I nie przyznawaj się do podejścia "byleby działało".
bartosz1311
Tylko, że prowadzę moją stronę www, umiem html, umiem css, a php ukończyłem 3 kursy nie nie rozumiem tego. A potrzebuje logowanie i rejestracje więc skorzystałem z tego:
Skrypt

Bo nic lepszego nie znalazłem:) Jeśli macie jakieś gotowce to możecie podaćsmile.gif
darko
forum.php.pl ->(wyszukiwarka) -> bezpieczne logowanie. Coś marne te "kursy" closedeyes.gif
bartosz1311
I co? Szukałem, znalazło 3 tematy. I żaden nieprzydatny. sad.gif Ale miałeś chęci... A da się zastąpić exit; aby przerywało pracę skryptu a nie ucinało stronę?
darko
Usuń exit i jakoś ładnie obsłuż tę sytuację. Ogólnie nie napisałeś, jaki efekt chcesz uzyskać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.