Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy ktoś zna kogoś kto pracuje dla WP.pl?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Pronigo
Witam,

Chciałbym aplikować do WP.pl na stanowisko programisty PHP, ale nie wiem czego mogę się spodziewać. Wiem, że to bardzo duża firma i może ktoś ma rozeznanie w niej? Interesują mnie takie rzeczy tak:

- zarobki - ile na start, czy są premie, czy łatwo można liczyć na podwyżkę itd.
- ogólne warunki pracy - czy każdy ma swoje biurko, czy pracownicy dostają służbowego laptopa, jak widziane są przerwy w pracy np. na kawę czy małą przekąskę?
- czy jest tam natłok pracy? Czy programiści zabierają pracę ze sobą do domu i tam ją kończą?

Będę wdzięczny za każdą informację o tej firmie jako pracodawcy!
Niktoś
Można sobie tutaj gdybać,ale tego wszystkiego dowiadujesz się na rozmowie wstępnej.
blooregard
Cytat(Pronigo @ 15.11.2011, 17:14:33 ) *
Witam,

Chciałbym aplikować do WP.pl na stanowisko programisty PHP, ale nie wiem czego mogę się spodziewać. Wiem, że to bardzo duża firma i może ktoś ma rozeznanie w niej? Interesują mnie takie rzeczy tak:

- zarobki - ile na start, czy są premie, czy łatwo można liczyć na podwyżkę itd.
- ogólne warunki pracy - czy każdy ma swoje biurko, czy pracownicy dostają służbowego laptopa, jak widziane są przerwy w pracy np. na kawę czy małą przekąskę?
- czy jest tam natłok pracy? Czy programiści zabierają pracę ze sobą do domu i tam ją kończą?

Będę wdzięczny za każdą informację o tej firmie jako pracodawcy!

No to ja Ci napiszę, jako obecny pracownik WP smile.gif

Zarobki: negocjujesz indywidualnie, ale generalnie plasują się sporo powyżej średniej oferowanej przez różne agencje interaktywne. Niestety, są to informacje poufne i nie mogę Ci podać konkretnych kwot.

Warunki pracy: b. dobre; są dostępne służbowe laptopy; przerwy w pracy - bezproblemowo, w tym jedna przerwa obiadowa - spokojnie można wyskoczyć na miasto, zjeść obiad bez pośpiechu i wrócić, tym bardziej, że w pobliżu jest sporo barów, w tym na terenie Politechniki Gdańskiej, gdzie znajduje się jeden z budynków WP. Do tego dochodzi catering obsługiwany na telefon przez jeden z barów (śniadania i obiady z dowozem na miejsce).

Dobrze wyposażone kuchnie, automaty z napojami i słodyczami, ekspresy do kawy itp.

Pokój "rozwywkowy" z piłkarzykami tongue.gif

Pracy dużo tongue.gif
Nie spotkałem się z przypadkiem, by programista musiał coś kończyć w domu.

Generalnie w porównaniu do innych firm, w których pracowałem - dzień do nocy. Bardzo dobra organizacja, fajni ludzie, sporo "wartości dodanych", że tak to nazwę, np. możliwość otrzymania biletów na imprezy kulturalne, gdzie WP jest patronem medialnym bądź sponsorem.

Pracuję tu od czerwca i nie znalazłem jak do tej pory żadnego powodu do narzekania smile.gif

Cytat(Niktoś @ 15.11.2011, 17:21:53 ) *
Można sobie tutaj gdybać,ale tego wszystkiego dowiadujesz się na rozmowie wstępnej.

To jak masz gdybać, to może nie zabieraj głosu.
luckyps
Co do zarobkow to pewnie zalezne od wiedzy doswiadczenia i umiejetnosci.
Co do przerw - kazdy ma swoje ustawowe 15 minut wink.gif
...
PS. A gdzie pytania w stylu - czy ta praca pomoze mi sie rozwijac, czy bede mogl prowadzic samodzielne projekty itd...
blooregard
Cytat(luckyps @ 15.11.2011, 17:29:32 ) *
Co do zarobkow to pewnie zalezne od wiedzy doswiadczenia i umiejetnosci.
Co do przerw - kazdy ma swoje ustawowe 15 minut wink.gif
...
PS. A gdzie pytania w stylu - czy ta praca pomoze mi sie rozwijac, czy bede mogl prowadzic samodzielne projekty itd...

Co do zarobków, to jak napisałem - ustalane indywidualnie. Nie chodze na rozmowy kwalifikacyjne, więc nie wiem, ile i jak "dają".

Co do przerw też nie ma żadnych problemów.
Tho
Cytat(luckyps @ 15.11.2011, 17:29:32 ) *

Gdybym ja miał stołek w takiej firmie to srałbym na własne projekty tongue.gif .
Pronigo
Super! Faktycznie zapomniałem o pytaniu o możliwościach rozwoju. Sam jestem już dość doświadczonym programistą PHP, z 5-cio letnim doświadczeniem, ale niestety obecna firma w której pracuje bardzo kiepsko sobie radzi i będzie najprawdopodobniej zamknięta, dlatego już się rozglądam. Chcę aplikować to tak dużej firmy właśnie ze względu na rozwój, czy jest tam realna możliwość awansu? Na kogo może awansować programista PHP? Co do wynagrodzenia, rozumiem poufność tych danych, ale czy mógłbyś mniej więcej nakierować w jakich okolicach ta kwota oscyluje? Czy taki regularny programista pracujący już tam np. rok może liczyć na np. 4000 zł. na rękę?
Spawnm
Pronigo - 4k na ręke to są normalne propozycje płacy w większych miastach jeśli chodzi o pracę w siedzibie firmy jako phpowiec z doświadczeniem.
Nie wiem ile wp.pl płaci ale skoro powyżej średniej jaką proponują agencje interaktywne to właśnie w tej okolicy bym strzelał wink.gif
wNogachSpisz
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej.
Bardzo profesjonalnie, fajna sala konferencyjna, pytali między innymi co to jest poliformizm w orpgramowaniu.
Oblałem tongue.gif

Cała rozmowa trała prawie godzine.

Jeśli jesteś z 3miasta i chcesz postawić mi piwo, to możemy się spotkać.
Opowiem dokładnie co i jak.
Przez forum się nie da.
Pisz na PW.
blooregard
Cytat(Tho @ 15.11.2011, 19:09:00 ) *
Gdybym ja miał stołek w takiej firmie to srałbym na własne projekty tongue.gif .

To nie urząd, że "masz stołek" i masz w dupie resztę wink.gif Tu trzeba pracować, nie ma lipy biggrin.gif

Cytat
Super! Faktycznie zapomniałem o pytaniu o możliwościach rozwoju. Sam jestem już dość doświadczonym programistą PHP, z 5-cio letnim doświadczeniem, ale niestety obecna firma w której pracuje bardzo kiepsko sobie radzi i będzie najprawdopodobniej zamknięta, dlatego już się rozglądam. Chcę aplikować to tak dużej firmy właśnie ze względu na rozwój, czy jest tam realna możliwość awansu? Na kogo może awansować programista PHP? Co do wynagrodzenia, rozumiem poufność tych danych, ale czy mógłbyś mniej więcej nakierować w jakich okolicach ta kwota oscyluje? Czy taki regularny programista pracujący już tam np. rok może liczyć na np. 4000 zł. na rękę?

@Pronigo, tak, jak już napisałem wcześniej, nie mogę podawać żadnych informacji na temat wynagrodzenia, ale mogę napisać, że podana przez Ciebie kwota jest jak najbardziej realna wink.gif

Ja też do tej pory pracowałem w różnych interaktywnych agencyjkach, lepszych, gorszych i z całą stanowczością mogę stwierdzić, że skala projektów, wykorzystywane technologie i możliwość nauczenia się nowych rzeczy to coś, czego takie agencyjki nigdy Ci nie dadzą. Prosty fakt - pracujesz przy serwisach, które generują setki tysięcy odsłon DZIENNIE, miliony w skali miesiąca. Dopiero jak zacząłem tu pracować, zrozumiałem, co to znaczy aplikacja internetowa obsługująca duży ruch i jakiego wymaga to zaplecza technicznego. Możnaby pisać o tym bez końca smile.gif

@Spawnm, nawet nie o wynagrodzenie tu chodzi, ale o całokształt. Co z tego, że firma Ci dobrze płaci, jak jest do dupy atmosfera, albo warunki pracy są takie, że jedyne o czym marzysz, to godzina 17, żeby zawinąć się do domu smile.gif
Tutaj tego nie ma. Sam byłem w szoku, na początku myślałem, że to tylko takie wrażenia "nowego", że jest ach i och. Ale jednak tak jest cały czas biggrin.gif

@WNogachSpisz - mialeś rozmowę na Traugutta czy Fiszera?
wNogachSpisz
Cytat(blooregard @ 15.11.2011, 20:53:00 ) *
@WNogachSpisz - mialeś rozmowę na Traugutta czy Fiszera?

na terenie kampusu polibudy

Odpowiedź mi proszę drogu użytkowniku Blooregard na nastepujące pytanie:
Po co komentarze w kodzie HTML na stronie głównej WP?
Miliony odsłon na godzine... czego... komentarzy?
Jest jakiś dobry powód, czy to tylko gra w piłkarzyki jest zbyt absorbująca?
Czy jedyna firma która poważnie podchodzi do optymalizacji to google corp?
Przyuważ jak u nich wygląda źródło strony głównej.

Gdyby popakować html, css, js'a potraktować closure compilerem - ruch zmniejsza się o 10%.
blooregard
Cytat(wNogachSpisz @ 15.11.2011, 23:57:56 ) *
Odpowiedź mi proszę drogu użytkowniku Blooregard na nastepujące pytanie:
(...)
Miliony odsłon na godzine... czego... komentarzy?

Napisałem - setki tysięcy dziennie, miliony w skali miesiąca. Czytaj może nieco uważniej.

lobopol
A takie pytanie jaki poziom wiedzy trzeba mieć szanse bycia przyjętym w takiej firmie? Jakieś konkretne umiejętności są bardziej cenione?
blooregard
Cytat(lobopol @ 16.11.2011, 09:45:28 ) *
A takie pytanie jaki poziom wiedzy trzeba mieć szanse bycia przyjętym w takiej firmie? Jakieś konkretne umiejętności są bardziej cenione?

Jeśli chodzi o PHP, to standardowo, z naciskiem na obiektówkę, łącznie z nowymi mechanizmami, które pojawiły się w PHP 5.3.

Jeśli chodzi o Javę - to J2EE (EJB, JSP)

Bazy danych - MySQL i Oracle

Ogólne - wiedza na temat wzorców projektowych (b. ważne), idea ORM (w przypadku Javy dobrze znać Hibernate), LDAP, JNDI, serwer aplikacji JBoss, system kontroli wersji CVS

wNogachSpisz
Cytat(blooregard @ 16.11.2011, 00:51:20 ) *
Napisałem - setki tysięcy dziennie, miliony w skali miesiąca. Czytaj może nieco uważniej.

Czytam uważnie, tyle że nie Ciebie..

http://rekrutacja.wp.pl/title,PROGRAMISTA-...,wiadomosc.html
Cytat
Do zadań osoby zatrudnionej na powyższym stanowisku będzie należało m.in.:
(...)
zapewnienie działania aplikacji przy ruchu użytkowników rzędu milionów odsłon na godzinę,

Jak będzie? Doczekam się odpowiedzi na wyżej postawione pytanie?
Przynajmniej napisz dlaczego nie możesz/nie chcesz odpowiedzieć.
blooregard
Cytat(wNogachSpisz @ 16.11.2011, 11:06:50 ) *
Czytam uważnie, tyle że nie Ciebie..

http://rekrutacja.wp.pl/title,PROGRAMISTA-...,wiadomosc.html

Jak będzie? Doczekam się odpowiedzi na wyżej postawione pytanie?
Przynajmniej napisz dlaczego nie możesz/nie chcesz odpowiedzieć.

A, tutaj to znalazłeś smile.gif

Wiesz, nie czytam ogłoszeń rekrutacyjnych, bo już tu pracuję, więc średnio mnie one interesują.

No to proszę, statystyki za sierpień 2011
http://www.press.pl/attachments/www-data/M...en-2011_174.pdf

strona 2., tabelka "Ranking grup witryn i witryn niezgrupowanych objętych audytem
site-centric według miesięcznej liczby odsłon krajowych"

miejsce 3. - Grupa Wirtualna Polska - Orange | odsłon: 2 225 914 208 | użytkownicy (real users): 12 239 231

2 225 914 208 odsłon w miesiącu daje nam: 71 803 684 dziennie - słownie siedemdziesiąt jeden milionów z ogonkiem (sierpień miał 31 dni)

Czy coś jeszcze się nie zgadza w tym ogłoszeniu?

BTW, wytłumacz mi, czemu mają służyć takie pytania z Twojej strony?
wNogachSpisz
Cytat(blooregard @ 16.11.2011, 11:30:38 ) *
BTW, wytłumacz mi, czemu mają służyć takie pytania z Twojej strony?

Dowodze tylko, że przechwałki zoptymalizowaniem to chwyt marketingowy.
Byle głupi akcjonariusz łykał jak pelikan.
blooregard
Cytat(wNogachSpisz @ 16.11.2011, 16:07:31 ) *
Dowodze tylko, że przechwałki zoptymalizowaniem to chwyt marketingowy.
Byle głupi akcjonariusz łykał jak pelikan.

Hmm, no cóż, ubolewam nad tym, że taki specjalista od optymalizacji nie dostał pracy w WP. To dowodzi jedynie, że pracujący tu specjaliści od tego typu zagadnień bali się konkurencji takiego talentu i na wszelki wypadek, żeby nie stracić posady, woleli odrzucić Twoją kandydaturę.
No przykro mi.

Może spróbuj w takim razie w Google, albo Facebook'u. wink.gif
wNogachSpisz
Cytat(blooregard @ 16.11.2011, 16:15:09 ) *
Hmm, no cóż, ubolewam nad tym, że taki specjalista od optymalizacji nie dostał pracy w WP. To dowodzi jedynie, że pracujący tu specjaliści od tego typu zagadnień bali się konkurencji takiego talentu i na wszelki wypadek, żeby nie stracić posady, woleli odrzucić Twoją kandydaturę.
No przykro mi.

Może spróbuj w takim razie w Google, albo Facebook'u. wink.gif

Nie odwracaj kota ogonem.
Nie potrafisz odpowiedzieć na najprostrze pytanie, "po co komentarze w produkcyjnym kodzie HTML".
Nie dostałem pracy bo nie wykazałem minimu zaangażowania, nie zależało mi, z innych przczyn i tak nie mógłbym tam pracować.
blooregard
Cytat(wNogachSpisz @ 16.11.2011, 16:24:58 ) *
Nie odwracaj kota ogonem.
Nie potrafisz odpowiedzieć na najprostrze pytanie, "po co komentarze w produkcyjnym kodzie HTML".
Nie dostałem pracy bo nie wykazałem minimu zaangażowania, nie zależało mi, z innych przczyn i tak niemólgybm tam pracować.

Posłuchaj, człowieku. Nie interesuje mnie, dlaczego nie dostałeś pracy, czemu nie wykazałeś zaangażowania, dlaczego nie mógłbyś tu pracować, ani co jadłeś wczoraj na śniadanie. Nie wiem, po co te komentarze, widocznie ktoś, kto je tam umieścił, miał jakiś powód.

Temat dotyczy warunków pracy w WP, jak Ci tak bardzo przeszkadzają te komentarze, to zgłoś to tu:

http://pomoc.wp.pl/formularz.html?serwis=owirtualnejpolsce
wNogachSpisz
Cytat(blooregard @ 16.11.2011, 16:31:08 ) *
Posłuchaj, człowieku.

Od tej chwili jesteś dla mnie chamem.

Nie interesuje mnie, dlaczego nie dostałeś pracy, czemu nie wykazałeś zaangażowania, dlaczego nie mógłbyś tu pracować, ani co jadłeś wczoraj na śniadanie.

Skoro nie intersuje, to po jakiego grzyba drążysz ten temat?

Nie wiem, po co te komentarze, widocznie ktoś, kto je tam umieścił, miał jakiś powód.

Nareszcie, doczekałem się odpowiedzi, brzmi ona "Nie wiem.".
Zacnie...

Temat dotyczy warunków pracy w WP, jak Ci tak bardzo przeszkadzają te komentarze, to zgłoś to tu:

Racja, offtopic w hydeparku, już się przymykam.
Niktoś
Cytat
Posłuchaj, człowieku.

Tak Ciebie uraziło słowo człowieku,że obelgami rzucasz?
athabus
wNogachSpisz w ogóle nie rozumiem o co się czepiasz blooregard'a... Nie wiem ilu programistów zatrudnia wp, ale pewnie nie jest ich pięciu - jak znam życie, to blooregard ma swoją działkę i pewnie nawet frontendu nie tyka bo jest od tego kilku osobnych człowieczków. Prawda jest taka, że ktoś dodał te komentarze, potem zapomniał ich usunąć i tak sobie zostały. Przy tej ilości kodu jaką pewnie chłopaki tam przewalają założę się, że mają w głębokim poważaniu jakieś tam komentarze. Wiem, że przy pewnej skali nawet takie komentarze generują zauważalny traffic etc, ale co z tego. Po prostu tak to jest, że sobie tam są i tyle. Założę się, że pewnie wiele rzeczy stoi np. na php 4 napisanym strukturalnie, bo kiedyś ktoś tak zrobił, a skoro działa to nikt tego nie rusza przez lata.

Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak pisze się aplikacje pod takie obciążenia, ale wiem jedno - w każdej dużej firmie rzeczy "są bo są i tyle". Nikt się duperelami nie zajmuje i póki coś nie jest zbyt dużym problemem to nikt sobie tym głowy nie zawraca. Nie upatrywał bym w tym braku profesjonalizmu.
blooregard
Cytat

Akurat Twoja opinia na mój temat interesuje mnie tak samo, jak reszta tego, co piszesz. Zresztą, patrząc po Twoich innych postach na forum, nie spodziewam się po Tobie jakiejś konstruktywnej wypowiedzi. Próbujesz się dowartościować, wytykając jakieś pierdoły w stylu komentarzy, nie mając nawet ułamka pojęcia o tym, co tak naprawdę kryje się "pod maską" całego portalu.

Cytat
Skoro nie intersuje, to po jakiego grzyba drążysz ten temat?

To Ty drążysz, wysyłając mi m.in. PW z "ponagleniem" do odpowiedzi na Twoje zaiste bardzo istotne pytania oraz odpisując w tym wątku.

Cytat
Nareszcie, doczekałem się odpowiedzi, brzmi ona "Nie wiem.".
Zacnie...

A czego się spodziewałeś? Że będe teraz latał po całym budynku i pytał każdego programistę, czy może zna powód, dla którego wydarzyła się tak straszna rzecz, jak komentarz w kodzie HTML? Plus do tego dzwonił do tych, co już wyszli do domu? Żeby zaspokoic Twoją ciekawość?

Trzeba było o to zapytać na rozmowie kwalifikacyjnej. Miałeś okazję.

Uzupełniając to, co napisał @Athabus, bo w gruncie rzeczy trafił on w samo sedno:

- sama strona główna wp.pl to jedynie ułamek portalu, który składa się z klkudziesięciu mniejszych i większych niezależnych od siebie serwisów. Strona główna służy jedynie jako "punkt startowy" dla reszty i nic więcej.

- pracuje tu obecnie gdzieś około stu, może stu kilkudziesięciu programistów, nie wiem dokładnie, ilu, bo nie liczyłem

- ja sam jestem odpowiedzialny za ułamek całości i na oczy nie widziałem 99% kodu, który tu powstał/został zmodyfikowany przez te 15 lat istnienia portalu i powstaje nadal, dzień w dzień. Dlatego napisałem, że nie wiem, bo rzeczywiście nie wiem, kto i po co te komentarze tam umieścił/zostawił.
Życia by Ci nie starczyło, żeby chociaż pobieżnie przejrzeć całość kodu, jaka leży na serwerach WP.

- są inne, daleko bardziej istotne z punktu widzenia wydajności działania rzeczy, na które musimy zwracać uwagę i trzymac się pewnych reguł, by całość działała na zadowalającym poziomie, niż komentarze.

grywalny
Cytat
To Ty drążysz, wysyłając mi m.in. PW z "ponagleniem" do odpowiedzi na Twoje zaiste bardzo istotne pytania oraz odpisując w tym wątku.

hahaha, zaraz padne ze smiechu.

wNogachSpisz, nie dziwie sie wp.pl cie nie wzieli.
croc
wNogachSpisz jak zwykle zjednuje sobie rzesze przyjaciół.

Ja się zawsze zastanawiałem jak wygląda praca w takich molochach. Czy dana osoba odpowiedzialna jest tylko za jedną małą część portalu czy wszyscy programiści są od wszystkiego... Ciekaw też jestem jak często pojawiają się nowe zadania do wykonania.
Niktoś
Ja bym tego molochem nie nazwał-ot średnia firma.Śiedziba MS, dolina krzemowa INTEL'a ot to są molochy-gdzie pracuje kilkadziesiąt tyś osób.
blooregard
Cytat(croc @ 16.11.2011, 18:20:31 ) *
wNogachSpisz jak zwykle zjednuje sobie rzesze przyjaciół.

Ja się zawsze zastanawiałem jak wygląda praca w takich molochach. Czy dana osoba odpowiedzialna jest tylko za jedną małą część portalu czy wszyscy programiści są od wszystkiego... Ciekaw też jestem jak często pojawiają się nowe zadania do wykonania.

Każdy zespół ma swoje "poletko", nikt nie byłby w stanie sam ogarnąć całości.

Zadania do wykonania są cały czas, w zasadzie to nie ma sytuacji, żeby nie było co robić.
nmts
Każdy może sobie wybrać własne poletko z jakiegoś zbioru dostępnych poletek? Tzn. robisz to co musisz, czy to co możesz? I gdzie jest Twoje poletko? wink.gif
blooregard
Cytat(nmts @ 16.11.2011, 19:13:06 ) *
Każdy może sobie wybrać własne poletko z jakiegoś zbioru dostępnych poletek? Tzn. robisz to co musisz, czy to co możesz? I gdzie jest Twoje poletko? wink.gif

Niestety, nie ma tak dobrze, zostajesz przydzielony do określonego "poletka" biggrin.gif

Jedyny podział ze względu na to, co możesz, to poletka związane z samymi serwisami (głównie PHP) oraz poletka związane z mechanizmami backendowymi (głównie JavaEE). To jeśli chodzi o programistów.

Jeśli chodzi o inne dziedziny, to oczywiście są zespoły zajmujące się np. infrastrukturą sprzętową, czy pozostałymi elementami "układanki" smile.gif
Generalnie przekrój specjalności pracujących w WP informatyków to niemal wszystkie dziedziny branży IT.

Moje poletko to w największym skrócie serwisy okazjonalne (szybkie projekty, takie serwisy "wiszą" góra dwa, trzy miesiące). Zaletą jest duża różnorodność projektów, jedyną wadą, chociaż to nie jest dobre słowo, jest tempo i ilość pracy wink.gif Ale dramatu nie ma biggrin.gif
vokiel
Jak wygląda przydział zadań? Tak mnie ciekawi, czy w procesie rekrutacji układa się szczegółowy profil pracownika (jego mocne i słabe strony itd), aby następnie pod te umiejętności przydzielać mu zadania. Czy jest może tak, że pracownik jest przydzielany do jakiegoś fragmentu portalu/funkcjonalności i robi tam to co leży w zakresie jego kompetencji? Możesz przybliżyć (jeśli to nie jest tajemnica) jak to wygląda u Was?
blooregard
Cytat(vokiel @ 16.11.2011, 21:39:10 ) *
Jak wygląda przydział zadań? Tak mnie ciekawi, czy w procesie rekrutacji układa się szczegółowy profil pracownika (jego mocne i słabe strony itd), aby następnie pod te umiejętności przydzielać mu zadania. Czy jest może tak, że pracownik jest przydzielany do jakiegoś fragmentu portalu/funkcjonalności i robi tam to co leży w zakresie jego kompetencji? Możesz przybliżyć (jeśli to nie jest tajemnica) jak to wygląda u Was?

Nie pracujemy indywidualnie, jesteśmy podzieleni na zespoły i każdy zespół ma pod opieką jakąś część portalu (jest on wewnętrznie podzielony na grupy serwisów o podobnej specyfice, pod względem wielkości czy generowanego ruchu).

Niestety, ale pozostaje dla mnie zagadką sposób przydziału do poszczególnych zespołów, choć stawiałbym tutaj w pierwszej kolejności na zapotrzebowanie na ręce do pracy smile.gif Bo jeśli chodzi o kompetencje i umiejętności, to akurat jeśli chodzi o mnie, nie miałbym problemów z poradzeniem sobie w innym niż teraz jestem zespole.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.