Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kiedy allegro zwraca za wystawienie?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Tho
Ostatnio sprzedałem wszystkie i allegro mi zwróciło około 30% kwoty wystawienie. Co gdy nie sprzeda się żadna sztuka lub tylko trochę?

Gdzieś mogę o tym poczytać? Ta kopalnia regulaminów na allegro mnie trochę przeraża.
Kostek.88
http://allegro.pl/country_pages/1/0/z4.php

F. Zwrot opłaty za wystawienie Towaru w kategoriach objętych prowizją od sprzedaży.
Jeżeli w momencie zamknięcia Aukcji, doszło do sprzedaży oferowanego Towaru, Grupa Allegro zwróci Użytkownikowi opłatę poniesioną z tytułu jego wystawienia. W przypadku Aukcji wieloprzedmiotowych kwota zwrotu opłaty za wystawienie jest proporcjonalna do ilości sprzedanych Towarów i będzie naliczana w następujący sposób:
K x S/W= Z gdzie:
K: oznacza kwotę poniesioną tytułem opłaty za wystawienie Towaru
S: ilość sprzedanych Towarów w ramach Aukcji wieloprzedmiotowej
W: ilość wystawionych Towarów do sprzedaży
Z: kwota zwrotu opłaty za wystawienie Towaru

Zwrot opłaty za wystawienie Towaru nie przysługuje w przypadku usunięcia aukcji przez Grupę Allegro oraz jeśli do sprzedaży oferowanego Towaru doszło w jednej z następujących kategorii: "Motoryzacja" (serwis motoAllegro) ? w podkategoriach "Samochody", "Motocykle", "Maszyny budowlane", "Maszyny rolnicze", "Inne pojazdy i łodzie", ?Przyczepy, naczepy? oraz ?Wózki widłowe? , w kategorii "Nieruchomości", "Wakacje" oraz ?Usługi?.

------------

zakladamy, ze :

- wystawienie aukcji kosztowalo Cie przykladowo 10zl. - K
- sprzedales 5 przedmiotow - S
- wystawiles 10 przedmiotow - W

Z = K x S/W
Z = 10 x 5/10
Z = 5zl

Zastanania mnie tylko, dlaczego po sprzedazy wszystkich przedmiotow Allegro zwrocilo Ci 30% kwoty. Zakladam, ze do kwoty wystawienia aukcji doszla prowizja od sprzedazy, ktora jest - wiadmo - bezzwrotna wink.gif Czyli wystawienie aukcji kosztowalo Cie wystawienie + prowizja od sprzedazy przedmiotow...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.