Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak to działa?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lukaszk
Witam , na jakiej i jak to widzi google kiedy mam plik index.php w którym meta są wypełnione.
Mam Switch-Case i po kliknieciu np serwis zaczytuje się w oknie plik serwis.php i teraz jak to zrobić.
Czy plik index powinien mieć indywidualne meta a serwis inne a co kiedy zostanie zaczytany?

Sprawdzałem w gogole jak strona jest zaindeksowana poprzez
site:domena.pl i wyświetla to połowicznie dobrze bo podstrony sa wyszczególnione ale wszystkie mają ten sam tytuł, opis i słowa kluczowe.

Jak to rozwiązać?
Może takie rozwiązanie będzie dobre

1. <title><?php
  2. if (!$_GET['title']) {
  3. echo "Strona Glówna";
  4. } else {
  5. echo ($_GET['title']);
  6. }
  7. ?></title>
  8. <meta name="keywords" content="<?php
  9. if (!$_GET['keywords']) {
  10. echo "Podstawowe slowa kluczowe";
  11. } else {
  12. echo ($_GET['keywords']);
  13. }
  14. ?>" />
  15. <meta name="description" content="<?php
  16. if (!$_GET['description']) {
  17. echo "Podstawowy opis strony";
  18. } else {
  19. echo ($_GET['description']);
  20. }
  21. ?>" />
  22.  

Proszę o opinie
Sephirus
Po prostu musisz przydzielać dynamicznie do każdej strony description oraz słowa kluczowe. Słowa kluczowe nie są tak istotne ale jeżeli będziesz ich używał pamiętaj że idealnie jest gdy podane słowa kluczowe w meta występują realnie gdzieś na stronie. Google najbardziej skupia się na description tagach hx (o ile mają dobrą strukturę) i ogólnej treści strony.

Nie do końca rozumiem koncepcji z przesyłaniem kywds i desc poprzez GET...
lukaszk
A jak proponujesz ?
Baza danych?
wookieb
A co to ma człowieku wspólnego z SEO?!?!
Sephirus
Ten temat delikatnie ociera się o SEO ;P ale faktycznie dużo bardziej pasuje do przedszkola...

Co do pytania to nie wiem - Ty musisz wiedzieć jaką masz strukturę strony jeżeli masz X stron to każda powinna mieć gdzieś zapisane kywds i desc (może być baza oczywiście).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.