Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki internet polecacie?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Rajan
Witam, tak jak w temacie jaki internet polecacie? Obecnie mam upc 25Mb/s z modem'em czy router'em (nie wiem jak to się nazywa) wi-fi, ale mama złożyła wypowiedzenie umowy (lol) i od jutra nie będę mieć. Chce, żeby nie wzięła jakiegoś główna więc się pytam.
Za odpowiedź z góry thx.
Niktoś
Może Netia??-oferują teraz także telewizje,ale byś musiał sam sprawdzić.
IceManSpy
A czemu nie chce już UPC? W tym momencie to chyba najbardziej opłacalny internet.
Rajan
Wiem, ale nie chce telewizji z tam tąd, a umowa była z netem i talewizją ;/
Niktoś
W Netii można zakupić sam internet.
Popatrz także na blue-connect.
by_ikar
Nie lubię neti, tak samo jak nie lubię telekomunikacji. Powód jest jeden - oferują ci łącze powiedzmy 20mb, tyle że to jest zawsze do 20mb. Łącze może nie pozwalać na 20mb, ale i tak ci tyle sprzedadzą. Ubolewam teraz nad tym że neia przejęła dialog, z którego aktualnie korzystam. Tutaj jak chcesz neta, to najpierw sprawdzają czy twoje łącze tyle pociągnie, przysyłają techników i oni mierzą - tak przynajmniej było u mnie. I większego neta niż 6mb na tych łączach mieć nie mogę, chciałem nawet iść na możliwość do 10mb, ale oni takich usług nie oferują. Tymczasem w netii/tp mogę śmiało na swoim łączu mieć neta 20mb. Ciekawa sprawa wink.gif

Na chwilę obecną UPC jest jednym z najlepszych dostawców internetu - duże prędkości za rozsądną cenę.
Rajan
Też tak uważam... a cyfrowy polsat? Na 60% zostane raczej przy upc, ale wole dla świętego pokoju się zapytać. Mam nadzieję, że mojej mamie nie odbije :S
Niktoś
Zauważ ,że UPC jest w większych miejscowościach ,gdzie odległości do centralki teleinformatycznej są niewielkie.
Netia tak jak telekomunikacją ,działają na skalę Polski,odległości od tych centralek są odległe wobec niektórych małych miasteczek,wiosek i nie da rady osiągnąć maksymalnej szybkości łącza .Liczy się odległość właśnie od takiej centralki.Kolega miał UPC więc zapewne mieszka w większej miejscowości,więc z Netią raczej nie będzie miał problemów.
Zawsze można,sprawdzić jaką osiągnie się szybkość wzywając techników przed podpisaniem umowy.
PS.Teraz w netii nie ma lojaki ,więc w każdej chwili można zrezygnować z usługi-przynajmniej tak piszą na ich stronie.
Cytat
I większego neta niż 6mb na tych łączach mieć nie mogę, chciałem nawet iść na możliwość do 10mb, ale oni takich usług nie oferują.

PS.Sądząc po tej wypowiedzi ,to myśle,że mieszkasz w małej,średniej miejscowości,gdzie brak jest łączy netii,i jedziesz na kablach TP.SA,gdzie netia dzierżawi od TPSA łącza o przepustowości do 6MB więc więcej zaoferować Tobie nie mogą.
evolucja
Cytat(Rajan @ 30.11.2011, 21:57:49 ) *
Wiem, ale nie chce telewizji z tam tąd, a umowa była z netem i talewizją ;/

To w UPC nie można brać samego internetu? Intrygujące. Naprawdę ciężko w warunkach domowych o lepszy internet(szybki i tani) jak z sieci kablowej smile.gif
cojack
Cytat(Rajan @ 30.11.2011, 21:39:55 ) *
Witam, tak jak w temacie jaki internet polecacie?

Szybki, dobry, bezpieczny, bezproblemowy.
by_ikar
Cytat
PS.Sądząc po tej wypowiedzi ,to myśle,że mieszkasz w małej,średniej miejscowości,gdzie brak jest łączy netii,i jedziesz na kablach TP.SA,gdzie netia dzierżawi od TPSA łącza o przepustowości do 6MB więc więcej zaoferować Tobie nie mogą.

No gubin to raczej małe, lub średnie miasto (~20 tysięcy mieszkańców), ale w takiej zielonej górze, gdzie dzisiaj właściwie sprawdzałem neostradę 20mb, która max ciągnęła ledwie 10mb (1300kb) a w umowie 20mb. Zielona góra to już nie takie małe miasto, a mimo to większej prędkości mieć nie będziesz, bez względu na usługodawce. Czekam aż UPC wejdzie do lubuskiego i że w końcu za normalne pieniądze będę mógł mieć lepszego neta... Póki co, bida z nędzą wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.