dograłem php 5.2.17
niby php działa bo polecenia proste jak echo czy include wykonuje bez problemu.
wrzuciłem skrypt na serwer (bardzo podobny miałem na apachu i działał. ten odchudziłem o niepotrzebne mi rzeczy)
<?php ($_POST ['nazwa'] !='') && ($_POST ['skrot'] !='')) && ($_POST ['nip'] !='') { $nazwa = $_POST['nazwa']; $skrot = $_POST['skrot']; $ulica = $_POST['ulica']; $kod = $_POST['kod']; $miasto = $_POST['miasto']; $nip = $_POST['nip']; $wykonaj = mssql_query("INSERT INTO firmy(nazwa, skrot, ulica, kod, miasto, nip) VALUES('$nazwa','$skrot','$ulica','$kod','$miasto','$nip')"); } else { echo'<center><H1>musisz wpisać przynajmniej nazwę pełną, skruconą i nip.</h1></center><br> <form action="dodaj_firme.php" method="post" name="dodaj_firme"> <table border="1"> <caption>nowy dostawca</caption> <tr><td>nazwa</td> <td><input type="text" name="nazwa" value="" size="50"></td> </tr><tr><td>skrót</td> <td><input type="text" name="skrot" value="" size="20"></td> </tr><tr><td>ulica</td> <td><input type="text" name="ulica" value="" size="30"></td> </tr><tr><td>kod pocztowy</td> <td><input type="text" name="kod" value="" size="20"></td> </tr><tr><td>miasto</td> <td><input type="text" name="miasto" value="" size="20"></td> </tr><tr><td>nip</td> <td><input type="text" name="nip" value="" size="20"></td> </tr><tr> <td><input type="submit" value="Zapisz"></td><td><input type="reset" value="Wyczy?ć"></td> </tr></table></form>'; } ?>
i wywala mi info o błędzie 500.
strona z której następuje przekierowanie do tego pliku chodzi a on już nie, a zamiast oczekiwanego wyniku dostaje
Cytat
Szczegółowe informacje o błędzie
Moduł FastCgiModule
Powiadomienie ExecuteRequestHandler
Obsługa php-5.2.17
Kod błędu 0x00000000
Żądany adres URL http://localhost:80/dodaj_firme.php
Ścieżka fizyczna C:\www\brix8\brix8\brix8\dodaj_firme.php
Metoda logowania Anonimowy
Użytkownik logowania Anonimowy
Moduł FastCgiModule
Powiadomienie ExecuteRequestHandler
Obsługa php-5.2.17
Kod błędu 0x00000000
Żądany adres URL http://localhost:80/dodaj_firme.php
Ścieżka fizyczna C:\www\brix8\brix8\brix8\dodaj_firme.php
Metoda logowania Anonimowy
Użytkownik logowania Anonimowy
<?php ?>
dodanie tego nic nie daje. serwer wyświetla swoją stronę ładnie oprawioną z informacją że jest źle