Cytat
Ja ni słowem nie wspomniałem, że pisze mi się szybciej na maku, a jedynie wygodniej. Ale jak wszyscy to wszyscy, nie?
Wspomniałeś coś podobnego:
Cytat
Gdyby nie Apple, synaptics i inni producenci touchpadów nie zaczęliby robić sterowników (pod windows i linuxa) obsługujących przewijanie zawartości ekranu dwoma palcami i nadal byście się męczyli (pewnie większość z was nadal się męczy) ze scrollem na określonej powierzchni "gładzika"
Oraz coś takiego, co jak dla mnie jest już fatality:
Cytat
Większość z was doskonale wie, że połowa "nowych" rozwiązań w windows vista czy 7 to kopie funkcjonalności MacOS. Ale ciężko to przyznać, prawda?...
Co niestety podchodzi pod taki sam suchar, jakim jest że na sprzęcie apple pisze się szybciej niż na jakimś innym sprzęcie, chwała apple!

Cytat
Tu na forum jest sporo osób programujących na makach i korzystających z urządzeń apple na codzień. Siedzą cicho, bo dobrze wiedzą, że dyskusja z takimi jak Ty (skoro już "jedziemy" personalnie), to nie mniej ni więcej tylko analogia do powiedzenia "nie dyskutuj z idiotą...".
Widzę znasz wszystkich, lub trudnisz się po godzinach wróżbiarstwem?

to nawet git, ile bierzesz za przyszły wynik totka?

Cytat
Tyle ode mnie, zapomniałem, by się w takich wątkach nie udzielać, bo to się zawsze "flejmem" kończy. Jak zawsze "mądrzejsi" mają najwięcej do powiedzenia w temacie którego nawet trochę nie ogarniają. Tak więc nie już musisz nic więcej pisać, byśmy z kolegami w firmie (macuserami, linuksiarzami i windowsiarzami) mieli trochę rozrywki, wystarczy to co jest
Nie kończyło by się, gdyby fanatycy nie wypisywali takich rzeczy. Ale wypisują, i dlatego kończy się flejmem. Jest przyczyna jest i skutek.
Cytat
by_ikar dobrze, że nie wiesz np o kłopotach w matrycach w imac'ach wtedy byś miał jeszcze jeden dowód na to, że to przepłacona firma.. która zarabia tylko na marketingu.
No wiesz, musiałbym być jakimś fanatykiem żeby na siłę się interesować czymś co mnie nie interesuje. O iPhonie wiem stąd, że jak już wcześniej pisałem, mój kolega go ma. Oczywiście tapetę mogliście sobie zmienić od pierwszej wersji, ale tylko tapetę zablokowanego ekranu. A tapetę np pod ikonami, zmieniać mogliście dopiero w późniejszych wersjach legalnie. Nielegalnie od samego początku mogliście zmieniać.
Cytat
Ja też napisałem że wygodniej (pisząc szybciej nie miałem na myśli, że przed tym komputerem nabierasz lepszych zdolności czy coś a, że masz szybszy dostęp do wszystkiego.. - do tego trzeba dojrzeć) .
No cóż, co innego myślałeś a co innego napisałeś:
Cytat
Wasze opinie na temat IPADA jak i samych komputerów firmy apple (na których praca programisty PHP) jest szybsza jak dla mnie.
A nawet odpowiedziałeś mi na pytanie, które ci zadałem:
Cytat
Skąd wnioski że na komputerach apple/intel/amd/asus czy jakich kolwiek innych programuje się szybciej? Komputer dodaje ci jakiejś dodatkowej inteligencji? +20 do szybkości pisania?
A ty odpowiedziałeś:
Cytat
by_ikar, gesty myszy,icloud,time machine, wiele pulpitów itp tak dzięki taki rzeczą masz szybszy dostęp do aplikacji dzięki czemu szybciej pracujesz.
Pamięć dobra, aczkolwiek krótka

Ok, teraz już poważnie koniec flejmu, już jest 20 a ja się użeram z apple maniakami...