Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Jak zrobić informację "Posiadasz aktualną wersję"
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nigraS
Jak zrobić, aby na zupełnie innej domenie, innym hostingu, na stronie pojawiła się informacja np. "Posiadasz aktualną wersję" | "Twoja wersja jest nie aktualna" ?
nospor
  1. echo "Posiadasz aktualną wersję";
  2. echo "Twoja wersja jest nie aktualna";
Sephirus
Nospor widzę dzisiaj w dobrym humorze tongue.gif a tak na serio - @autor - może trochę więcej szczegółów? smile.gif
nospor
Cytat
a tak na serio - @autor - może trochę więcej szczegółów?
Moim zartem dałem do zrozumienia dokładnie to samo co ty napisałeś wprost.... smile.gif
nigraS
Chodzi mi o to, by komunikat pokazywał się na stronach, które znajdują się na innych domenach i innych hostingach.
Podany komunikat "Posiadasz aktualną wersję" | "Twoja wersja jest nie aktualna" jest tylko przykładem.

W niektórych skryptach które kupiłem, czy też darmowych pojawia się informacja czy posiadana wersja skryptu jest aktualna.

Interesuje mnie właśnie takie działanie, jak to zrobić, aby na rożnych stronach które mam na innych hostingach pojawił sie jeden ten sam komunikat, aby nie trzeba było do każdej strony oddzielnie dodawać komunikat.
zegarek84
a chodzi i JavaScript czy o PHP??
zresztą nie ważne, i tak musisz się połączyć ze swoim serwerem gdzie wiesz, jaka wersja jest aktualna...

jeśli chodzi o PHP to dla Ciebie najprościej będzie file_get_contents skoro o takie rzeczy się pytasz i po prostu odpytujesz adres i np. w get podajesz wersję skryptu (najlepiej odpowiedź skeszować coby pytać co jakiś tylko czas...)... a jeśli chodzi o JavaScript to albo dołączaj na stronie skrypt z adresem do twojego serwera i wyświetlaj komunikat albo AJAX (podobno cross domain w HTML 5 odblokowany, jednak nie ręczę), więc najlepiej zainteresuj się hasłami JSONP oraz "dynamiczne załączanie javascript" - oczywiście na serwerze zapytanie musisz mieć przekierowane na PHP/JAVA czy w czym tam serwujesz treść...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.