Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logowanie i przekierowanie na stronę główną
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
croc
No właśnie, jak w temacie. Czy moglibyście popracować nad tym, żeby po zalogowaniu użytkownik był przekierowywany na stronę, z której nastąpiło logowanie? To naprawdę niefajne gdy czytamy temat w dziale przedszkole, klikamy na "odpowiedz" i skrypt proponuje zapisanie posta jako gość. Chcemy się zalogować i łup - na stronę główną. Jedynym wyjątkiem jest logowanie się po kliknięciu "odpowiedz" w innych działach. Podsumowując: formularz logowania na górze nie powinien kierować na główną.
kwiateusz
Górny pasek logowania, powinien przenosić na strone na której byłeś, nie na index forum (do działania ficzeru potrzebny jest włączony javascript)
by_ikar
Mam włączony javasctipt i mam podobne działanie jak u @croc'a. Tyle że ja loguje się poprzez kliknięcie w zaloguj i uzupełnienie danych, nie poprzez w górny pasek. Być może @croc loguje się tak jak ja i stąd ten efekt. A loguje się w taki sposób, bo na stronie logowania ( http://forum.php.pl/logowanie.html na które zresztą mogę wejść zalogowany i jeszcze raz się zalogować wink.gif) działa mi auto uzupełnianie, w górnym pasku już niestety nie.
binprogrammer
Mi to nie przeszkadza, po prostu nie wylogowywuję się.
Kostek.88
Cytat(binprogrammer @ 7.12.2011, 23:33:49 ) *
Mi to nie przeszkadza, po prostu nie wylogowywuję się.

Najlepiej w ogole zapomniec o calym web usability i dac na kazda strone link ze wskazowkami, co nalezy robic, zeby nie uprzykrzac sobie zycia wink.gif
croc
Dokładnie. Ja może czasem się czepiam, ale dostaję białej gorączki na wypowiedzi typu "mi to nie przeszkadza". Może wysyłajmy sobie w ogóle listy zamiast prowadzić dyskusje w sieci.
kwiateusz
Ja bardzo chętnie wszelkie sugestie i problemy przyjmę poczta zamiast poprzez forum smile.gif najlepiej pocztą polską, listem ekonomicznym tongue.gif
binprogrammer
Kurierem było by szybciej, a wyrazić zdanie lubię biggrin.gif

Bo mi to nie przeszkadza. !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.