Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]poprawne zapytanie nie chcę się wykonać
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Stryku
Witam. Mam problem. W sumie nawet nie wiem z czego on wynika. Podam kawałek kodu i potem wyjaśnię.
  1. <?php
  2. mysql_connect('localhost','root','');
  3. $id=$_SESSION['id'];
  4.  
  5. $jaki_turniej=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT id_turniej FROM turniej ORDER BY id_turniej DESC LIMIT 0 , 1"));
  6. $id_turniej=$jaki_turniej['id_turniej'];
  7.  
  8. $a=mysql_query("select id_usera from user_turniej where id_turnieja='$id_turniej'");
  9. $ile_ludzi=mysql_num_rows($a);
  10. //____________PRZYPISYWANIE WSZYSTKICH LUDZI DO TABLICY______________
  11. $i=0;
  12. while($jakie_osoby=mysql_fetch_array($a))
  13. {
  14. $osoby[$i]=$jakie_osoby['id_usera'];
  15. $i++;
  16. }
  17.  
  18. (..)
  19.  
  20. $pierwszy=1;
  21. $drugi=1;
  22. //_______________TURNIEJ__________________
  23. for($i=1;$i<=$ile_podturnieji;$i++)
  24. {
  25. $numer_podturnieja=$i-1;
  26. for($k=0;$k<=3;$k++)
  27. {
  28. $zawodnik_1=$podturniej[$numer_podturnieja][$k][0];
  29. $zawodnik_2=$podturniej[$numer_podturnieja][$k][1];
  30. $lvl1=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * from skille WHERE id_usera='$zawodnik_1'"));
  31. $lv_1=$lvl1['lvl'];
  32. (...)
  33. ?>

i jest tak, że przy zapytaniu $lvl1 coś się zacina i wyskakuje błąd: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO). Nie wiem czemu. Jeżeli usunę dalszy kod skryptu to to zapytanie normalnie działa. Nie wiem czemu się tak dzieje. Szukałem o tym błędzie, ale nie znalazłem takiej sytuacji jak u mnie, że najpierw jedno zapytanie działa a potem się tnie. Dodam tylko, że pętla for ze zmienną k wykonuję się tylko raz a potem się zacina tak jak pisałem wcześniej.
Wiem, że zawiłe trochę, ale nie wiem jak poradzić sobie z tym i liczę na Waszą pomoc smile.gif

Wesołych Świąt wszystkim!

Dobra poradziłem sobie
ciekawskiii
Czy aby na pewno się wykonuje? Z błędu wynika że nie łączysz się z bazą danych
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.