-miras-
26.12.2011, 00:04:25
Witam, mój problem polega na tym, że mam w bazie np. 60 użytkowników ( są to zawodnicy, są podzieleni na drużyny każda piątka ma przypisaną taką samą nazwę drużyny) i muszę wyświetlić te drużyny w tych właśnie 5 osobowych zespołach i nie bardzo wiem jak się za to zabrać, doradzicie cos?
miras
26.12.2011, 00:24:54
nie mogę już zeedytować bo z gościa niechcący napisałem, ale dodam jeszcze, że tyle już wymodziłem:
<?php
or
die('Błąd zapytania');
echo "<table cellpadding=0 border=2>"; echo "<td><center><b>Nazwa Teamu</td>"; echo "<td><center><b>Nick</td>"; echo "<td><center><b>Idsteam</td>"; echo "<td><center><b>Kontakt</td>";
echo "<tr align=center><b><center>"; echo "<td>$r[nteamu]</td>"; echo "<td>$r[nick]</td>"; echo "<td>$r[idsteam]</td>"; echo "<td>$r[kontakt]</td>";
}
?>
mastermindssj2
26.12.2011, 00:29:38
Tzn w czym problem, żeby każdra drużyna miała osobną tabelkę, czy żeby tabelka była ułożona wg nazwy drużyny?
miras
26.12.2011, 00:31:52
Żeby każda drużyna miała osobną tabelkę.
Niktoś
26.12.2011, 00:38:17
Spróbuj może tak:
SELECT * FROM zawodnicy GROUP BY nteamu HAVING COUNT(nteamu) = 5
mastermindssj2
26.12.2011, 00:44:19
Albo utworzyć tablicę dwuwymiarową:
<?php
query = "SELECT * FROM zawodnicy";
$druzyny[$nazwa_druzyny][] = $imie_zawodnika;
}
foreach ($druzyny as $ndruzyny => $druzyna) {
foreach ($druzyna as $imie) {
echo "<tr><td>$ndruzyny</td><td>$imie</td></tr>"; }
}
?>
miras
26.12.2011, 00:52:40
<?php
$wynik = mysql_query("SELECT * FROM zawodnicy GROUP BY nteamu HAVING COUNT(nteamu) = 5") or
die('Błąd zapytania');
echo "<table cellpadding=0 border=2>"; echo "<td><center><b>Nazwa Teamu</td>"; echo "<td><center><b>Nick</td>"; echo "<td><center><b>Idsteam</td>"; echo "<td><center><b>Kontakt</td>";
echo "<tr align=center><b><center>"; echo "<td>$r[nteamu]</td>"; echo "<td>$r[nick]</td>"; echo "<td>$r[idsteam]</td>"; echo "<td>$r[kontakt]</td>";
}
?>
przy takim kodzie wyświetla mi tylko 2użytkowników na 10... a co do tej tablicy dwuwymiarowej to jest jakiś błąd - jednak chciałbym, żeby każda drużyna miała oddzielną tabelkę..