Mam wykonany skrypt do tworzenia i edycji postów i mam pewien problem. Mianowicie kod do edycji postów nie edytuje prawidłowo treści, nie umiem tego za bardzo wyjaśnić, ale na przykładzie to wyjaśnię.
A to kod edycji postów:
... $aid = $_GET['edytuj3']; else echo ' <br><b><br>Edycja strony</b>'; $ide = $aid - 1; $folder = "$pliczek"; $zero=$dane[0]; $name=$dane[1]; $link=$dane[2]; $enter=$dane[3]; $text = $plik1; $ad1 = $link; $ad2 = '$tresc'; $be1 = $name; $be2 = '$tytul'; ", $ad1); if ($_POST["Edycja3"]!="") { $ide = $aid - 1; $folder = "$pliczek"; $ze=$dane3[0]; $zero=$dane[0]; $name=$dane[1]; $link=$dane[2]; $enter=$dane[3]; $enter = ' '; $text = $plik1; $ad1 = $link; $be1 = $name; file_put_contents($folder, $text); } else { echo <<<KONIEC <form method="POST" action=""> <table> <p> <tr><td>Tytuł:</td><td><input type="text" name="tytul" size=20 value="$be1"></td> </tr> <tr><td>Treść:</td><td><textarea name="tresc" cols="25" rows="12">$ad1</textarea> </td> </tr> </p> <tr><td></td> <td><input type="submit" value="Zapisz zmiany" name="Edycja3"></td></tr> </table></form> KONIEC; } } ...
A to kod w .txt który jest przed edycją:
tytul | tresc+mojego+posta tytul 2 | tresc+mojego+posta+22
I jeśli chcę zmienić tytul w pierwszej linii, to kod pobiera ta linie i wpisuje w formularz, po zmianie danych np. z "tytul" na "tytul2", to zamiast edytować w tej pobranej linii edytuje w całym pliku to słowo i wtedy kod wygląda tak:
tytul2 | tresc+mojego+posta tytul2 2 | tresc+mojego+posta+22
A więc jak zrobić aby edytowało tylko z wybranej linii? Trochę pomieszałem w kodzie, ale mam nadzieję, że ktoś z was pomoże mi ten kod jakoś prawidłowo zedytować.