Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PayPal - niszczy moją sesję
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mati-21
Na stronie mam formularz składający się z 4 kroków.
W 1 i 2 użytkownik podaje dane, które są zapisywane w sesji (jest ona nazwana).
W 3 wyświetla się przycisk PayPal.
A w 4 wszystkie dane wprowadzone przez użytkownika i te przesłane przez PayPal (odnośnie potwierdzenia transakcji) są zapisywane w bazie MySQL.

Problem polega na tym że za każdym razem jak odpalene Opere lub FF, wypełnię dane, przejdę na stronę PayPal i albo wycofam się z transakcji i powrócę na stronę lub zapłacę i powrócę na stronę dane z mojej sesji przepadają (dane PayPala są).

Jak przeprowadzą tą operację 2 raz (cały czas odpalona przeglądarka) już wszystko ładnie działa.
Dane przepadają tylko za 1 razem w czasie powrotu z strony PayPal na moją.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem albo ma pomysł jak można go rozwiązać?
Myślałem nad stworzeniem 2 tabeli w bazie która przechowywała dane wprowadzone przez użytkownika i po potwierdzeniu łączenie ich i zapisywanie w głównej tabeli. Lecz takie rozwiązanie wymagałoby od użytkownika podanie takiego sam adres e-mail w 1 kroku jaki ma przypisany do konta PayPal.
by_ikar
Wydaje mi się, że paypal nic ci nie może z sesją zrobić, z racji tego że nie ma dostępu do cookie wygenerowanych przez twoją witrynę. Obstawiam że sam sobie gdzieś tą sesje nadpisujesz/czyścisz.
Mati-21
No właśnie nie gdyż wypełniłem formularz i po przekierowaniu na stronę PayPal zamiast nacisnąć przycisk anulowania transakcji i pozwolić by przeniósł mnie ponownie na moją stronę sam ręcznie wpisałem adres i dane z sesji istniały. Czyli wychodzi z tego że dane przepadają w czasie przechodzenia z strony PayPala do mojej. Najbardziej dziwi mnie to że dzieje się tak tylko za 1 razem. Za drugim wszystko ładnie działa i nic nie znika.
by_ikar
Zrozum jedno, paypal nie może mieć dostępu do ciasteczek które zostały wygenerowane w twojej witrynie. Ty lepiej zwróć uwagę na adres strony z www i bez www. Podejrzewam że tutaj może być twój problem.
Mati-21
Masz rację. wstydnis.gif

Zapomniałem że na stronie PayPal mam ustawiony adres z www a po stronie poruszam się bez sciana.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.