Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sprawdzenie swoich umiejętności - skrypt Demotywatorów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
zdemotywowany
Witam,
od jakiegoś czasu uczę się programować w PHP, teraz chciałbym sprawdzić swoje umiejętności. Kolega zaproponował mi, abym zrobił coś na czym mógłbym jeszcze zarobić i wpadł na absurdalny pomysł stworzenia skryptu takiego jak demotywatory. Drodzy użytkownicy, chciałem się Was zapytać czy taka 'praca' ma sens. Czy to dostatecznie sprawdzi moje umiejętności? Może mogę Was prosić o polecenie czegoś innego w zamian (z zastrzeżeniem, że nie chciałbym skryptów forum - po co wymyślać koło od nowa).

Z góry dziękuję i życzę pomyślnego kodzenia wink.gif
Fifi209
Napisanie czegoś takiego, to pół dnia roboty jak się wkręcisz. Wątpię, aby to sprawdziło twoje umiejętności.
JustHuman4
Masz na myśli zrobienie generatora, który miałby być tylko i wyłącznie dla Ciebie w celu sprawdzenia umiejętności, czy zrobienie kolejnej podróbki? Nie polecam robienia czegoś takiego, chyba że miałoby to mieć zupełnie inną ideę. Nie wiem czy wiesz ale jest setki już podrób demotywatorów np
demoty.pl
demotywacje.pl
i wiele wiele innych
O$iek
Kwejk to też kopia i odniosła sukces. Dlatego też nie mów, że kopiowanie pomysłu jest złe. Trzeba umieć to wypromować, mieć szczęście wink.gif
zdemotywowany
Mam na myśli sprawdzenie swoich umiejętności. Zdaję sobie z tego sprawę, że są setki podróbek i kolejne setki stron 'wzorowanych' na demotywatorach. Kolega zaproponował i pomyślałem, że dobrze jest kogoś zapytać, bo pierwsze co wpadło mi do głowy to tworzenie obrazka podczas jego wywołania, a nie podczas dodawania demotywatora, co oczywiście jest lepsze, bo można zmienić tytuł czy opis demotywatora bez tworzenia nowego i chciałem (tak, ja też chciałem, nie tylko kolega) to wypróbować.

W takim razie co innego polecicie?

Cytat(O$iek @ 15.01.2012, 19:15:39 ) *
Kwejk to też kopia i odniosła sukces. Dlatego też nie mów, że kopiowanie pomysłu jest złe. Trzeba umieć to wypromować, mieć szczęście wink.gif

Kwejk jest znacznie prostszym skryptem od Demotywatorów - sam nie dodawałem, ale tam skrypt nie tworzy obrazka, obrazek (lub co innego) jest wgrywany, a później się po prostu do niego odwołuje. Taka zwykła galeria.

Poza tym KAŻDY serwis tego typu może odnieść sukces, nawet czysta kopia demotywatorów. To jest oczywiste, ponieważ wypromowany serwis przyciąga użytkowników, którzy promują serwis swoimi pomysłami. Tak więc czym więcej pozytywnych głupków na serwis wchodzi i dodaje własne treści tym większa jest promocja serwisu. Oczywiście nie czujcie się obrażeni jeżeli jesteście tymi pozytywnymi głupkami. Like it!
JustHuman4
Cytat(O$iek @ 15.01.2012, 19:15:39 ) *

Nie, nie mój drogi. Kwejk to zupełnie inna bajka i absolutnie nie kopia... Tak jak mówi kolega, tam nie ma generatora, tam są same obrazki filmiki i gify, głównie śmieszne. Na demotywatorach różnie, ale raczej chodzi o pokazanie rzeczywistości świata, ukazania debilizmu i tak dalej.

Nie godzę się ze zdaniem, że to co jest podróbą, może odnieść ogromny sukces. No ludzie, czy firma Pumba przewyższy kiedyś oryginalną Pumę ?
Proszę nie czepiać się przykładu, akurat to mi weszło na myśl

Wracając do tematu, możesz coś takiego sobie napisać, a potem pokazać nam w dziale "Oceny". Ciekawą rzeczą na sprawdzenie swoich umiejętności php jest napisanie czegoś na styl Facemash smile.gif
Nie wiem czy oglądałeś może film The social network, film jak powstawał Facebook, cala jego historia. Otóż przed tym wszystkim Mark Zuckerberg (twórca FB) stworzył Facemash. Na stronie masz dwie losowe dziewczyny i wybierasz ładniejszą tongue.gif
W necie jest nawet sporo takich skryptów ale polecam chociaż looknąć na to demo

Pozdrawiam
Lorum3
Cytat(JustHuman4 @ 15.01.2012, 21:07:46 ) *
Nie, nie mój drogi. Kwejk to zupełnie inna bajka i absolutnie nie kopia... Tak jak mówi kolega, tam nie ma generatora, tam są same obrazki filmiki i gify, głównie śmieszne. Na demotywatorach różnie, ale raczej chodzi o pokazanie rzeczywistości świata, ukazania debilizmu i tak dalej.

Nie godzę się ze zdaniem, że to co jest podróbą, może odnieść ogromny sukces. No ludzie, czy firma Pumba przewyższy kiedyś oryginalną Pumę ?
Proszę nie czepiać się przykładu, akurat to mi weszło na myśl

Wracając do tematu, możesz coś takiego sobie napisać, a potem pokazać nam w dziale "Oceny". Ciekawą rzeczą na sprawdzenie swoich umiejętności php jest napisanie czegoś na styl Facemash smile.gif
Nie wiem czy oglądałeś może film The social network, film jak powstawał Facebook, cala jego historia. Otóż przed tym wszystkim Mark Zuckerberg (twórca FB) stworzył Facemash. Na stronie masz dwie losowe dziewczyny i wybierasz ładniejszą tongue.gif

Pozdrawiam

No oczywiście, że tak. Wystarczy spojrzeć w link poniżej.

http://webhosting.pl/Afery.z.Kwejk.pl.ciag...znijmy.podpisow
by_ikar
http://webhosting.pl/Afery.z.Kwejk.pl.ciag...znijmy.podpisow

Straszna afera. Administracja kwejk jakimś wpisem na facebook się będzie przejmować, bo dobre imię strony zostało tam przez garstkę ludzi podważone.. Na miejscu adminów kwejka, chyba bym go skasował, przecież to wstyd na całą piaskownice..
zdemotywowany
Cytat(JustHuman4 @ 15.01.2012, 21:07:46 ) *
Nie godzę się ze zdaniem, że to co jest podróbą, może odnieść ogromny sukces.

Ja nie twierdzę, że wszystko co jest podróbą może odnieść sukces. Ja uważam, że KAŻDY SERWIS typu demotywatory, kwejk, lubię to, itp. mogą odnieść sukces. Firmy typu PUMA to zupełnie inna bajka.

Bardzo dziękuję za sugestię, jednak nasuwa się pytanie czy aby na pewno nie jest to zbyt niski poziom. Skrypt losuje sobie 2 liczby, jeżeli są takie same to losuje ponownie, następnie pobiera z bazy danych o takim id adres do zdjęcia, punkty, za, przeciw, itd. Następnie przy kliknięciu jest to wysyłane do tego samego skryptu i zwiększane o jeden. Natomiast 2 jest zmniejszany o jeden. Może źle kombinuję, ale przecież to są góra 2 dni roboty i to takiej od niechcenia. Oczywiście pomijam tu kwestie estetyki kodu i strony.

Czekam na kolejne sugestie, aczkolwiek nie wykluczone, że zaraz wezmę się do roboty za to. -.-
JustHuman4
Jeśli to też Ci nie odpowiada, polecam napisanie własnej mini 'naszej-klasy'. Rejestracja i te sprawy, profil użytkownika, galerie, komentowanie i ocenianie, coś w stylu 'ściany' czyli facebookowej 'tablicy' tongue.gif i tak dalej ;]
Myślę że to byłoby kolejnym dobrym sposobem na sprawdzenie swoich umiejętności smile.gif
Vomit
Cytat(JustHuman4 @ 16.01.2012, 11:43:16 ) *
polecam napisanie własnej mini 'naszej-klasy'. Rejestracja i te sprawy, profil użytkownika, galerie, komentowanie i ocenianie, coś w stylu 'ściany' czyli facebookowej 'tablicy' tongue.gif i tak dalej ;]

A moim zdaniem totalnie bez sensu.

Na czym ma polegac to sprawdzenie umiejetnosci?
Moim zdaniem nie liczy sie ilosc funkcjonalnosci a roznorodnosc uzywanych mechanizmow.

Warto jednak dodac, ze sprawdzenie swoich umiejetnosci w zakresie uzywania mechanizmow oferowanych przez PHP to jedno, inna kwestia to odpowiednie zaprojektowanie systemu.
O$iek
Oczywiście, że kwejk to kopia:
http://9gag.com/
http://www.soup.io/everyone
plus fajny schemacik, który trafił się w komentarzach pod wywiadem z twórcą kwejka http://i40.tinypic.com/1zbs0ll.jpg
Sam autor przyznaje, że "wzorował się" na soup.io wink.gif
Cytat(Antyweb.pl)
“Co doradził byś osobom, które chcą otworzyć własny serwis w internecie?”
D: Na pewno nie klonować.
… kilkanaście pytań wcześniej…
Dymitr: To był grudzień tamtego roku, pewien znajomy pokazał mi serwis soup.io
Kwejk mocno przypomina soup.io. Nie wiem, czy można go uznać za klona, ale daleko od tego nie jest.
JustHuman4
Tyle że mówiliśmy o tym że kwejk to kopia demotywatorów a nie zagranicznych serwisów...
Orzeszekk
Moze sciagnij sobie z torrentow materialy do ZCE (zend certificate engine) czy jakos tak, a do nich jakis arkusz testowy tam pewnie bedziesz mial zadania sprawdzajace twoje umiejetnosci.

wiem ze do microsoftowskiego asp.net jest takie coś więc czego do zenda i php mialoby nie byc.

mozesz sprobowac cos napisac w pythonie+django jesli jestes glodny wyzwan.
mozesz sprobowac asp.net.
opcji jest wiele ;p
zdemotywowany
Cytat(Orzeszekk @ 16.01.2012, 23:31:30 ) *
Moze sciagnij sobie z torrentow materialy do ZCE (zend certificate engine) czy jakos tak, a do nich jakis arkusz testowy tam pewnie bedziesz mial zadania sprawdzajace twoje umiejetnosci.

wiem ze do microsoftowskiego asp.net jest takie coś więc czego do zenda i php mialoby nie byc.

mozesz sprobowac cos napisac w pythonie+django jesli jestes glodny wyzwan.
mozesz sprobowac asp.net.
opcji jest wiele ;p

Tak, tylko, że ja chcę sprawdzić swoje umiejętności w HTML5, CSS3, PHP i JS (to raczej na niskim poziomie), a nie uczyć się nowego języka. Na razie chciałbym skończyć jedno.

Aha i jakąś godzinę temu zacząłem robić własnego facemasha. Jeszcze troszkę i skończę. wink.gif

Facemash

Tutaj możecie zobaczyć, a z przeklej.pl pobrać (na stronie link). Niestety, nie mam innej domeny ;( Więc jest na CBA, następnym razem puszczę coś lepszego, bo nie przygotowałem się na taką sytuację. Zachęcam do napisania opinii, w której możecie dawać również swoje pomysły na następny projekt. Na razie kolejnym jest mini nasza-klasa + facebook czyli klasabook tongue.gif
O$iek
Cytat
Tyle że mówiliśmy o tym że kwejk to kopia demotywatorów a nie zagranicznych serwisów...

W żadnym miejscu nie powiedziałem, że kwejk to kopia demotów, ale nie mam czasu i nerwów, żeby to tłumaczyć.

Do autora
Zamiast siedzieć na forum i pytać się ludzi co napisać, po prostu zacznij pisać cokolwiek: cms, blog, forum, demoty, OCR, portal społecznościowy. Nie zdajesz sobie chyba sprawy na ile problemów natrafisz po drodze, o których nawet nie pomyślałeś.

Pozdrawiam,
Patryk.

#edit: @down
JustHuman4 jak zwykle nie rozumie o co mi chodzi. Ludzie nauczyli się, że wszystko im trzeba podstawić pod nos, absolutny brak własnej inicjatywy, a w czasie, który poświęcacie na pisanie w Hyde Parku spokojnie sam byś wymyślił projekty dla siebie i poczynił jakieś założenia. Leczy Wy wolicie dostać rozkaz z góry "rób to i to" - tacy ludzie są przydatni, bo bardzo łatwo się nimi manipuluje.
zdemotywowany
@up

A ja wolę zapytać, licząc na to, że ktoś wpadnie na super pomysł. Oczywiście, wszystko to co wymieniłeś mógłbym zrobić, ale jakoś tak mam, że jak robię coś 'dla kogoś' to mi się nie nudzi i się nie zniechęcam wink.gif
by_ikar
plik: mysql.php

1. @ $con = mysql_connect("localhost", "root", "root") or die('Nie można połączyć się z bazą danych!');
  2. @ $sel = mysql_select_db("facemash") or die('Nie można wybrać bazy danych!');

IMO jak takie posiadasz umiejętności, że musisz tłumić błędy, to popracuj jeszcze nad tymi umiejętnościami..
JustHuman4
Cytat(O$iek @ 17.01.2012, 15:23:45 ) *
Zamiast siedzieć na forum i pytać się ludzi co napisać

Od tego jest Hydepark -.-
Fifi209
A mi bot głosuje na kotka wink.gif
zdemotywowany
Cytat(Fifi209 @ 17.01.2012, 16:41:22 ) *
A mi bot głosuje na kotka wink.gif

Ten kot strasznie brzydki, a Ty ciągle na niego głosujesz tongue.gif
EDIT: Słabo Ci idzie, przeciwnik kota ciągle na plusie wink.gif

Cytat(by_ikar @ 17.01.2012, 15:58:49 ) *
plik: mysql.php

1. @ $con = mysql_connect("localhost", "root", "root") or die('Nie można połączyć się z bazą danych!');
  2. @ $sel = mysql_select_db("facemash") or die('Nie można wybrać bazy danych!');

IMO jak takie posiadasz umiejętności, że musisz tłumić błędy, to popracuj jeszcze nad tymi umiejętnościami..

Nie mam pojęcia o co Ci chodzi. To jest prosty skrypt. Fakt, że tam zapomniałem objąć to w div'a i rozlatuje się na lewo. Ale takie info jest wystarczające przy takim prostym skrypcie. Gdybym chciał naprawdę rzucić tutaj dobry skrypt to rozbudowałbym go dużo bardziej, ranking najlepiej ocenianych, zabezpieczenie przed powtórzeniem tych samych obrazków, itp. Faktem jest, że tam mogłem dać jeszcze numer błędu, a nie prosty tekst, ale to mi zupełnie wystarczyło.
Niemniej jednak uwagi są pożądane i jeżeli mogę prosić to rozwiń wypowiedź.

Jeśli koniecznie muszę coś poprawić to piszcie tutaj, albo tam w opiniach. Jutro wszystko zrobię, bo dziś mi się już nie chcę.
Fifi209
Cytat(zdemotywowany @ 17.01.2012, 17:03:48 ) *

Był na minusie i to dużo ;d

Jeśli koniecznie muszę coś poprawić to piszcie tutaj, albo tam w opiniach. Jutro wszystko zrobię, bo dziś mi się już nie chcę.

Głosowanie tylko raz na obrazek.
zdemotywowany
Cytat(Fifi209 @ 17.01.2012, 17:22:35 ) *
Był na minusie i to dużo ;d

Głosowanie tylko raz na obrazek.

Był, ale go ogarnąłem, dostał moc wujka Google'a i miał na plusie 99995 tongue.gif
webmaniak

Nie mam pojęcia o co Ci chodzi. To jest prosty skrypt. Fakt, że tam zapomniałem objąć to w div'a i rozlatuje się na lewo. Ale takie info jest wystarczające przy takim prostym skrypcie. Gdybym chciał naprawdę rzucić tutaj dobry skrypt to rozbudowałbym go dużo bardziej, ranking najlepiej ocenianych, zabezpieczenie przed powtórzeniem tych samych obrazków, itp. Faktem jest, że tam mogłem dać jeszcze numer błędu, a nie prosty tekst, ale to mi zupełnie wystarczyło.
Niemniej jednak uwagi są pożądane i jeżeli mogę prosić to rozwiń wypowiedź.

Witam, obserwuję Twoje posty i czegoś nie rozumiem.
Mianowicie - piszesz temat, w którym pytasz się co napisać by sprawdzić swoje umiejętności, następnie piszesz skrypt, w którym nie ma chyba ani jednego znacznika HTML5-a chciałeś w tym się sprawdzić, CSS3-też brak, js też nie znalazłem-choć dokładnie nie sprawdzałem, to jaki sens miał mieć ten skrypt? Piszesz że to Ci się nie chce, to Ci się nie chce, ja też mogę napisać że zrobię np super aplikację www, ale mi się nie chce. Poza tym:

to wybacz ale chyba nie wiesz dlaczego tak piszesz skoro później się dziwisz że ktoś Ci to wytyka.
Podsumowując: jeśli już coś piszesz to napisz to przy pomocy takich narzędzi, których znajomość chcesz sprawdzić. Bo na razie wygląda to tak, że chcesz zbudować pałac, a budujesz stodołę, bo Ci się nie chce.
zdemotywowany
Cytat(webmaniak @ 17.01.2012, 18:46:30 ) *
Witam, obserwuję Twoje posty i czegoś nie rozumiem.
Mianowicie - piszesz temat, w którym pytasz się co napisać by sprawdzić swoje umiejętności, następnie piszesz skrypt, w którym nie ma chyba ani jednego znacznika HTML5-a chciałeś w tym się sprawdzić, CSS3-też brak, js też nie znalazłem-choć dokładnie nie sprawdzałem, to jaki sens miał mieć ten skrypt? Piszesz że to Ci się nie chce, to Ci się nie chce, ja też mogę napisać że zrobię np super aplikację www, ale mi się nie chce. Poza tym:

to wybacz ale chyba nie wiesz dlaczego tak piszesz skoro później się dziwisz że ktoś Ci to wytyka.
Podsumowując: jeśli już coś piszesz to napisz to przy pomocy takich narzędzi, których znajomość chcesz sprawdzić. Bo na razie wygląda to tak, że chcesz zbudować pałac, a budujesz stodołę, bo Ci się nie chce.

Ja nigdzie nie napisałem, że chcę zbudować pałac. Po prostu uważam, że robiąc prosty skrypt lub może inaczej - taki, który nie sprawdzi moich umiejętności nie ma po co wkładać w niego wszystkich możliwości. Nie mam zamiaru rozbudowywać tego projektu. Poza tym jak nie ma znacznika html5? Widocznie nie wiesz jak wyglądają takie znaczniki. Jest chociażby meta. Chciałem zrobić skrypt demotywatory, który byłby rozbudowany dużo bardziej czy chciałbym czy nie. Został rzucony pomysł, postanowiłem go zrobić, ale to nie znaczy, że z kartki papieru będę robił komputer.

Rzuciłeś się na coś, co już zostało wytknięte, napisałem, że to poprawię. I tak też zrobię. Aha, jeszcze co do dziwienia się. Nie wiem, wydaje mi się oczywiste, że robiąc prosty skrypt nie będę do niego robił zaplecza admina, może jeszcze powinienem zrobić panel logowania/rejestracji, bo nie jest potrzebny, ale może być.

Nie mówię, że jest super i projekt jest świetny. Zdaję sobie z tego sprawę, że jeszcze wiele przede mną. Nigdy nie robiłem czegoś takiego. Tzn. robiłem to co było w książce... Problem w tym, że właśnie w książce był utworzony projekt, były podpowiedzi co należy robić, a czego nie.

Tak czy inaczej krytykę uważam za dobrą i przydatną i na pewno dużo mi to podpowiedziało. W przyszłości będę starał się omijać takie błędy, ale nadal uważam, że mysql_connect nie musiało być bardziej rozbudowane. Tutaj użytkownik nie potrzebuje wyłapywać numeru i treści błędu. W ogóle wystarczy mu informacja, że nie działa.
webmaniak
Wiesz, rzeczywiście masz tam znacznik meta w standardzie HTML5, ale to chyba nie jest sprawdzenie Twoich umiejętności. Nie twierdzę że znam HTML5, ale czytałem o nim, również dokumentację, zrobiłem prosty szablon, ale użyłem zdecydowanie więcej tego HTML5.
Nie czepiam się tej @, tylko tego że nie rozumiałeś czemu ona jest zbędna. Poza tym jak patrzyłem na Twój skrypt to po wczytaniu obrazka i naciśnieciu przycisku nie miałem żadnego info czy zauploadowało czy nie, próbowałem wczytać plik txt, żadnej odpowiedzi, dałem na opinie, pozostawiłem puste pole i nic, a to przecież długo nie zajmuje sprawdzenie czy textarea jest puste. Więc nie odbieraj moich wypowiedzi jako jakiś atak na Ciebie albo surową krytykę, tylko nie za bardzo widzę sens publikowania takich skryptów które są zrobione może w 60%, ważne jednak że Ty widzisz, ja nie muszę, prosiłeś o opinię więc napisałem. Mam nadzieję że do tego klasobook'a się bardziej przyłożysz, powodzenia!
by_ikar
Cytat
Ja nigdzie nie napisałem, że chcę zbudować pałac. Po prostu uważam, że robiąc prosty skrypt lub może inaczej - taki, który nie sprawdzi moich umiejętności nie ma po co wkładać w niego wszystkich możliwości. Nie mam zamiaru rozbudowywać tego projektu.

Widzisz, ja jak coś staram się robić, to staram się to robić zawsze na takim samym poziomie, unikając elementów których nie powinno się stosować, a powstały jedynie w imię wygody domorosłych programistów.

Cytat
Rzuciłeś się na coś, co już zostało wytknięte, napisałem, że to poprawię. I tak też zrobię. Aha, jeszcze co do dziwienia się. Nie wiem, wydaje mi się oczywiste, że robiąc prosty skrypt nie będę do niego robił zaplecza admina, może jeszcze powinienem zrobić panel logowania/rejestracji, bo nie jest potrzebny, ale może być.

Bo widzisz, zrobiłeś stronkę, dziobałeś sobie proceduralny kod, poświęciłeś na to 3 godziny i zrobiłeś w sumie pseudo facemash, który z facemashem ma wspólnego tylko wygląd. Tam nie są wyświetlane losowe fotki (też losowe, ale z pominięciem tych, na której już głosowałeś), a u ciebie jest to zwykły rand. Taką stronkę to sobie w kilkanaście minut można wyklikać w jakimś frameworku. Jest mnóstwo tutoriali jak zrobić coś w określonym czasie. Chociażby w Yii w godzinę wystukać blog, który IMO będzie lepiej wyglądał niż te kilka sztywnych podstron przez ciebie zrobionych.

Jak ja chciałem się sprawdzić, to napisałem swojego frameworka, jednocześnie rozkładając na czynniki pierwsze kilka najpopularniejszych. Jeżeli czujesz się dobrze w kodzie proceduralnym, czas pomyśleć o kodzie obiektowym.
zdemotywowany
Racja, teraz zauważyłem, że nie ma info na temat wgrania pliku czy opinii. Sam tego błędu nie wyłapałem, a i nikt inny też widocznie nie zauważył (lub zauważył, a nie napisał). Tego nie widziałem i oczywiście to poprawię.

@by_ikar
Ja naprawdę nie widziałem nigdy oryginalnego facemasha, wzorowałem się na stronce, która została podana w linku. Bawię się w php naprawdę nie długo i jeśli dla Ciebie pisanie framework'a było czymś dobrym na sprawdzenie to gratulacje, ja myślę, że jeszcze zbyt dużo mi brakuje żeby brać się za coś takiego. Może i ja kiedyś się za coś takiego wezmę, ale każdy zaczynał od zera. Ja uczyłem się na książce sprzed 5 lat i w3schools.

Jutro poprawię i mam nadzieję, że efekty bardziej Wam się spodobają.

Reasumując, na jutro, obsługa błędów, losowanie (tutaj nie wiem, czy ma się powtarzać najczęściej co np. 2 rundy czy w ogóle nie ma już się powtórzyć?), informacja o dodanym obrazku, wysłaniu lub nie opinii, coś jeszcze?
Fifi209
Co do wgrywania zdjęć użyj jakiegoś np. flashowego uploadera, ew. java - jeżeli to nie jest dostępne to dopiero wyświetl formularz w html, z odpowiednią informacją, że znacznie lepiej mieć np. flasha - tak robi np. fotka z tego co pamiętam.

Informacje o:
- Dodaniu opinii
- Dodaniu głosu
- Wgraniu pliku

Dodaj rejestracje i logowanie, tak aby można powiązać głos z użytkownikiem, tak aby zdjęcia się nie powtarzały.

Dorób też ranking zdjęć (najwyżej oceniane, najczęściej oceniane)

Samo głosowanie załatwiłbym przez ajax'a - możesz się troszkę sprawdzić z użyciem bibliotek takich jak jQuery i przy okazji troszkę JS.

Co do HTML5 - mało to ma wspólnego z HTML5, sam układ strony zrobiłeś na div'ach, co jest niedopuszczalne, gdyż są do tego odpowiednie znaczniki takie jak:
header, footer, section, nav etc...
by_ikar
Cytat
Dodaj rejestracje i logowanie, tak aby można powiązać głos z użytkownikiem, tak aby zdjęcia się nie powtarzały.

Wydaje mi się że sama sesja z dużym czasem żywotności jako przykład powinna wystarczyć tongue.gif
Fifi209
@up
A mi się tak nie wydaje smile.gif
zdemotywowany
Przepraszam, że nie wrzuciłem wczoraj mimo, iż mówiłem, że to zrobię. Nie wiem też czy dziś dam radę, ponieważ mam naciągnięty mięsień międzyżebrowy i ciężko się oddycha. A przez to komfort pracy, a w ogóle komfort wszystkiego spada do zera.
JustHuman4
Życzymy powrotu do zdrowia smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.