Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]Mnożenie zawartości pola w zapytaniu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mody23
Witajcie!

Mam taki kodzik:

1. $sql = "SELECT forum_id, forum_time_closed FROM " . FORUMS_TABLE . " WHERE forum_time_closed !== 0 AND forum_time_closed =< (forum_time_closed * 86400 + CR_TIME)";

konkretniej rozchodzi się o ten fragment:

1. (forum_time_closed * 86400 + CR_TIME)

Jak pobrać zawartość pola forum_time_closed a następnie przemnożyć je przez 86400, a potem dodać do tego CR_TIME questionmark.gif Powyższe nie działa i zamiast wyświetlać zawartość pola w bazie, wyświetla mi normalny tekst forum_time_closed.
pozdr.
nospor
SELECT forum_id, forum_time_closed FROM
Nigdzie nie widzę tu, być cokolwiek mnożył czy dodawał. Skoro chcesz mieć wynik mnożenia i dodawania, to chyba wypadałoby to dodać do SELECT nie sądzisz?
Mody23
Przecież po SELECT definiuje jakie pola chcę wyciągnąć, natomiast po WHERE definiuję konkrety, jakie pola muszą spełniać warunki i to dam zdefiniowałem.
nospor
WHERE warunkuje jakie rekordy mają się wyświetlać a nie JAK. To SELECT mówi jak ma się co wyświetlać, więc jak chcesz by coś ci się wyswietlało jako wynik mnożenia dodawania czy czegokolwiek, to masz to też w SELECT jawnie napisać. MYSQL nie czyta ci w myślach...

ps:
Cytat
wyświetla mi normalny tekst forum_time_closed.
Wyswietla ci tekst zamiast zawartości pola? No to masz zły kod do odbierania danych - pokaż go.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.