Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tworzenie stron niewiadomego pochodzenia w mojej domenie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Mateusz_M
Jeszcze nie uporałem się z tym problemem:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=191687
a już kolejny:

Tworzy mi dziwne linki na ktorych wyswietla sie moja strona z cala trescia tylko bez stylów

np.
mojastrona.pl/index.php/kategoria-gry.html
albo
mojastrona.pl/index.php/pol/....

albo

/ggbk/sub/localhost/gry/

sporo tego i duplikate content rosnie a google wszystko widzi, a ja nie wiem jak temu zaradzić :-/
jakiś dramat.
rocktech.pl
Witam.

Bez paniki.

1) Pokaż plik .htaccess.
2) Dodaj rel="canonical" na każdej podstronie.
Mateusz_M
w .htaccess. wszystko jest ok analizowane wielokrotnie przez kilka osób
rel canonical nie ma gdzie dodac bo tych stron nie ma na serwerze, to tworzy jakkies wirtualne linki pod ktorymi wczytuja sie strony ale sa one bez stylow w wiekszosci sam tekst przez to ze np. /index.php/pol/ takich katalogow w ogole nie mam na serwerze.
by_ikar
Cytat
np.
mojastrona.pl/index.php/kategoria-gry.html
albo
mojastrona.pl/index.php/pol/....

Tutaj akurat htaccess, nie ma nic do tego, bo używa się takich "linków" w momencie kiedy nie można ustawić przekierowania na jeden plik, a adres taki pobiera się ze zmiennej server, a dokładnie to klucz PATH_INFO.

Napisz skąd te linki, gdzie są umieszczone, adres do swojej strony, i najważniejsze: czemu można mieć dostęp u ciebie do jednej treści spod różnych adresów? Jeżeli adres jest inny niż zakładałeś, powinieneś rzucić 404 wtedy duplicate content nie powstanie.
rocktech.pl
Jeżeli twój generator pozwala na takie zachowanie to nie jest za dobrze.

@up rzucić 404 albo 301

I jak to możliwe że nie możesz dodać rel="canonical" w head każdej strony z unikalną ścieżką do zasobu ?

Mateusz_M
Mogę dodać canonical, ale dla mnie to nie jest rozwiązanie takie strony nie powinny być tworzone i musi byc jakiś wytłumaczalny powód, przekierowania są jakimś rozwiązaniem i canonical też, ale chce to zlikwidować całkowicie żeby nie tworzyły się w ogóle.

404 jest wrzucony, ale co z tego jak to tworzy link /index.php/ a ja takiego katalogu nie mam, tym samym w tym katalogu nie moge wrzucic 404.
rocktech.pl
Zacznijmy od początku.

Boty sobie grasują po serwerze a twoja aplikacja ma problemy z przetwarzaniem nietypowych wywołań.

Rozwiązanie:

Zajrzyj do źródeł, zlokalizuj problem, napraw , jeżeli to jakiś "open source" - poszperaj w dokumentacji itd.

Podaj więcej szczegółów bo tak nikt ci już dalej nie pomoże!

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.