Mam następujący problem. Chce umieścić na stronie prosty formularz kontaktowy i mam takie coś:
Plik contact.php
<?php $field_name = $_POST['cf_name']; $field_subject = $_POST['cf_subject']; $field_email = $_POST['cf_email']; $field_message = $_POST['cf_message']; $mail_to = 'michal@wysylamtaniej.pl'; $subject = 'Zapytanie od: '.$field_name; $body_message .= 'Od: '.$field_name."\n"; $body_message .= 'E-mail: '.$field_email."\n"; $body_message .= 'Temat: '.$field_subject."\n"; $body_message .= 'Treść: '.$field_message; $headers = 'Od: '.$cf_email."\r\n"; $headers .= 'Odpowiedz do: '.$cf_email."\r\n"; if ($mail_status) { ?> <script language="javascript" type="text/javascript"> alert('Dziękuje za wysłanie zapytania. Odezwiemy się najszybciej jak to możliwe'); window.location = 'Contacts.html'; </script> <?php } else { ?> <script language="javascript" type="text/javascript"> alert('Wysłanie wiadomości nie powiodło sie. Wyślij wiadomość ręcznie na adres: salon@md-tronic.pl'); window.location = 'Contacts.html'; </script> <?php } ?>
I tak wygląda fragment kodu dotyczący formularza:
<form id="ContactForm" method="post" action="contact.php"> <div> <div class="wrapper"> <input name="cf_name" id="cf_name" type="text" class="input"> </div> <div class="wrapper"> <input name="cf_subject" id="cf_subject" type="text" class="input" > </div> <div class="wrapper"> <input name="cf_email" id="cf_email" type="text" class="input"> </div> <div class="textarea_box"> </div> </div> </form>
Wiadomość dociera do mnie w takiej formie:
Od:
E-mail:
Temat:
Treść:
Niestety wszystkie pola są puste. Gdzieś w taki wypadku musi być błąd. Tylko że formularz jest tak prosty że nie mam pomysłu co jest źle:)
Proszę o radę w tej kwestii.