Tworze mini skrypt. Głównie do nauczenia się czegoś. Od wczoraj dopiero piszę w PHP, więc nie wiem co może być błędem.
Otóż stworzyłem coś takiego, że w zależności od GET, zawartość strony jest inna. To działa.
Na jednej podstronie umieściłem "losowarkę" plików .jpg. Tyle, że po wysłaniu formularza, który pyta z jakiego zestawu losować, wynik pojawia się na oddzielnej stronie.
Przed wysłaniem formularza strona wygląda tak:
Obrazek 1
a po wysłaniu:
Obrazek 2
Daję kod do index2.php:
<table width="25%" class="main" align="left"> <?php include("menu.php"); ?> </table> <table width="75%" class="main" height="100%"> <?php if($_GET['link'] == "") { include('index_text.php'); } elseif($_GET['link'] == "txt") { include('txt.php'); } elseif($_GET['link'] == "gfx") { include('gfx.php'); } ?> </table>
plik gfx.php:
<td class="menu" height="100%"> <form action="gfx.php" method="POST"> <select name="zestaw"> <option value="">Wybierz</option> <option value="01">Zestaw 1</option> <option value="02">Zestaw 2</option> <option value="03">Zestaw 3</option> </select> <input type="hidden" name="wybierz" value="tak" /> <input type="submit" name="send" /> </form> <?php if($_POST['wybierz'] == 'tak') { if($_POST['zestaw'] == "") { } else { if($_POST['zestaw'] == "01") { include('randimg01.php'); } elseif($_POST['zestaw'] == "02") { include('randimg02.php'); } elseif($_POST['zestaw'] == "03") { include('randimg03.php'); } } } ?> </td>
O wyglądzie prosże nie mówić. To jest mój stary szkielet, mój pierwszy z .css.