Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML]Przesuniecie odnośników w prawo
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Epinefryna
Mam dosć błąchy problem.
Mam elemnt po lewej stronie, koło tego elementu chciałbym dodać trzy odnośniki z prawej, ale w tej samej linii co jest ten lewy i żeby te odnośniki po prawej dochodziły do skraju strony z prawej strony.
Owe lelemnty dodaje i są ładnie z prawej strony w jednej linii z tym elementem po lewej, ale nie dochodzą do skraju strony z prawej strony, tylko trzymają się nie daleko tego elemntu po lewej. Próbowałem już na różne sobosby i nie chce się dziadostwo przesunąć na skraj strony, tylko się przełamuje i część odnnośników spada akapit niżej.
Proszę o rade jak to w HTML i CSS wykonać?
Kshyhoo
A świstak siedzi... Pokaż kod, wróżki mają ferie.
Epinefryna
Sorry, nie wiedziałem właśnie czy będzie potrzebny kod, czy mam to na nowo zakodowywać.

To jest cały kod z HTML
  1. <dl class="left-box details" style="width: 80%;">
  2. <dt>{L_USERNAME}:</dt>
  3. <dd>
  4. <!-- IF USER_COLOR --><span style="color: {USER_COLOR}; font-weight: bold;"><!-- ELSE --><span><!-- ENDIF -->{USERNAME}</span><dl class="right-box" style="width: 80%;">
  5. <dd>
  6. <!-- IF U_USER_ADMIN --> <a href="{U_USER_ADMIN}">{L_USER_ADMIN}</a> |<!-- ENDIF -->
  7. <!-- IF U_USER_BAN --> <a href="{U_USER_BAN}">{L_USER_BAN}</a> |<!-- ENDIF -->
  8. <!-- IF U_SWITCH_PERMISSIONS --> <a href="{U_SWITCH_PERMISSIONS}">{L_USE_PERMISSIONS}</a> <!-- ENDIF -->
  9. </dd></dl></span></dl></dd></dl></dd>

To jest z w/w kodu ten element po lewej:
  1. <dt>{L_USERNAME}:</dt>
  2. <dd>
  3. <!-- IF USER_COLOR --><span style="color: {USER_COLOR}; font-weight: bold;"><!-- ELSE --><span><!-- ENDIF -->

a to są te odnośniki które dodałem po prawej tego elementu:
  1. <dl class="right-box" style="width: 80%;">
  2. <dd>
  3. <!-- IF U_USER_ADMIN --> <a href="{U_USER_ADMIN}">{L_USER_ADMIN}</a> |<!-- ENDIF -->
  4. <!-- IF U_USER_BAN --> <a href="{U_USER_BAN}">{L_USER_BAN}</a> |<!-- ENDIF -->
  5. <!-- IF U_SWITCH_PERMISSIONS --> <a href="{U_SWITCH_PERMISSIONS}">{L_USE_PERMISSIONS}</a> <!-- ENDIF -->
  6. </dd></dl></span></dl></dd></dl></dd>

A to jest CSS
Kod
.left-box {
    float: left;
    width: auto;
    text-align: left;
}

.right-box {
    float: right;
    width: auto;
    text-align: right;
    display: inline;
}

dl.details {
    /*font-family: "Lucida Grande", Verdana, Helvetica, Arial, sans-serif;*/
    font-size: 1.1em;
}

dl.details dt {
    clear: left;
    width: 30%;
    text-align: right;
    color: #000000;
    display: block;
}

dl.details dd {
    margin-left: 0;
    padding-left: 5px;
    margin-bottom: 5px;
    color: #828282;
    width: 65%;
    word-wrap: break-word;
}

hehe, kolejny mój temat w którym prosicie o kod i po wstawieniu kodu cisza ?
Kshyhoo
Nikomu się nie chce myśleć za Ciebie. Napisałeś to tak chaotycznie. Te elementy, o których wspomniałeś, to <dl>? A czemu nie <li>?

A co to:
  1. float: left;
  2. clear: left;

Dlatego ucieka.

Generalnie, display: inline, display: block i float: left; powinno załatwić sprawę. Może daj jakiś screen, co masz i co chcesz osiągnąć.
Epinefryna
Cytat(Kshyhoo @ 6.02.2012, 15:27:58 ) *
Nikomu się nie chce myśleć za Ciebie. Napisałeś to tak chaotycznie. Te elementy, o których wspomniałeś, to <dl>? A czemu nie <li>?

Jak za mnie, zanim założyłem ten temat kilka godzin z tym walczyłem, czasem zamiast zwalać coś na wróżki lepiej się przyznać że coś Cie przerasta wtedy wychodzi się z honorem.
Później może dam screen, albo uderze na angeliski suport bo tu to wątpie żebyście pomogli, małą wiedze macie co do skryptu phpbb3
Kshyhoo
No i życzymy powodzenia z taki podejściem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.