Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Forbidden You don't have permission to access /katalog/ on this server.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
canismajoris
Witam

mam coś takiego
  1. echo" <ul>";
  2. $ruch=file("ruch.txt");
  3. foreach ($ruch as $linia => $value ) {
  4. $ruch2=explode(" ",$value);
  5. $ruch3="{$ruch2[0]}";
  6. $ruch4="{$ruch2[1]}";
  7. $ruch5="{$ruch2[2]}";
  8.  
  9. echo "<li><a href=../$ruch5/index.html><font color=white>$ruch3</font></a></li>";
  10. echo "</ul>";

i otrzymuje komunikat jak w tytule gdy chcę otworzyć stronę ze zmieną $ruch5/index.html
zmienną $ruch pobieram z pliku tekstowego.
jednak jak zamiast $ruch wpiszę to słowo z tego pliku bez pobierania wszystko działa poprawnie.
uprawnienia katalogów i plików są poprawne, wydaje mi się że to coś z httacces, ale nie wiem co.
ma ktoś może jakiś pomysł?

Forbidden You don't have permission to access /pokazuje mi ten katalog tu tyle że bez index.html/ on this server.

nie było tematu:

poprawny zapis to:

echo "<li><a href='../".$ruch5."/index.html'><font color=white>$ruch3</font></a></li>";

wszystko śmiga
pozdrawiam
kvachu
A ja tu napiszę, bo mam dość podobny problem. Zrobiłem żonie szkołę nauki angielskiego online i po każdej lekcji żona robi opis lekcji i wysyła do studenta. Te wpisy lekcji są tworzone już wcześniej, więc jak żona robi opis to jest tylko UPDATE rekordu i po prostu wypełnienie pola z opisem. I teraz czasami mam właśnie ten błąd:

Cytat
Forbidden

You don't have permission to access /*****/*****.php on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Apache Server at **************** Port 80

I sęk w tym, że to tylko niektóre rekordy... W bazie jest już kilkaset a do tej pory były problemy tylko dokładnie z trzema i tylko u jednego studenta. Więc w takim razie muszę sam wkładać ręcznie te wpisy przez phpMyAdmin. Jednak nie po to męczyłem się z całym panelem administracyjnym dla niej, by łazić po phpMyAdmin... Chodzi jeszcze o to, że teksty te są jeszcze filtrowane różnymi funkcjami typu addslashes(), nl2br() itd. Opisy są po angielsku więc jest sporo znaków ' i wystarczy, że nie wbiję jednego backslasha i psiuks będzie u studenta w opisie. Już nie wspomnę o tym, że mogę nie mieć dostępu do komputera przez kilka dni, bo gdzieś wyjadę.
Czy wpływ na to może mieć treść opisu? Jeśli tak, to mogę zapodać później opis, przy którym wywala ten błąd.

Prosiłbym o pomoc, jeśli ktoś wie o co chodzi, bo ja nie mam zielonego pojęcia =[.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.