Wyświetlanie ilości zarejestrowanych użytkowników(Działa),
Wyświetlanie ilości użytkowników online (Działa lecz wymaga konserwacji, objaśnie później),
Wyświetlanie ilości gości na stronie ( Nie działa ),
Wyświetlanie wszystkich miesięcy przed aktualnym ( Nie działa, i nie mam idei w jaki sposób to zrobić ),
Czas na objaśnienia :
Wyświetlanie ilości użytkowników online:
Kod:
<?php $login = $_SESSION['login']; $sql = "UPDATE xxx SET online = '$now' WHERE login = '$login'"; } /* Liczymy tych ktorzy zostali zapisani w ciagu ostatnich 3 minut */ $sql = "SELECT * FROM xxx WHERE xxx > '$old'"; /* i wyswietlamy ich liczbe na ekranie */
Jakie problemy tutaj? Jeszcze wczoraj myślałem, że wszystko jest ok, ale dziś rano wchodzę na strone i patrzę 12 na 13 zarejestrowanych jest online, więc już wiedziałem, że coś jest nie tak, ponieważ gdy się zalogowałem nie inkrementowało liczby online. Proszę o pomoc

Wyświetlanie ilości użytkowników online:
Kod:
else{ $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];; $sql = "SELECT * FROM xxx WHERE ip = '$ip'"; $sql = "INSERT INTO xxx(ip, time)" . "VALUES($ip, $now)"; } } //Guest $sql = "SELECT COUNT(*) FROM xxx WHERE time > '$old'"; $guest = $row['COUNT(*)'];
Do bazy danych nie dodaja sie wogole wyniki ( jest to klauzula else z wczesniejszego, czyli ile uzytkownikow online) i zawsze jest rowne 0 nawet gdy sa goscie
Wyswietlanie miesięcy wszystkich przed aktalnym:
Kod, bynajmniej to co probowalem zrobic:
$wyswietlile = $month - 1; //Ustalanie wyświetlonej nazwy miesiąca $i = 0; while($i < $month){ }
Nie wiem czy cokolwiek dobrze zrobilem, ale bardzo prosze o pomoc, z gory dziekuje, i daje pomogl za kazda pomoc