Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] dynamiczne document.write
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Johnas
Witam! Mam Taką funkcje:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. <script>
  2. function sprawdz_formularz()
  3. {
  4. // zmienna przechowujaca komunikaty bledow
  5. var bledy = '';
  6. // przypisanie obiektu formularza do zmiennej
  7. var f = document.forms['register-form'];
  8.  
  9. // sprawdzenie imienia
  10. if (f.login.value == '')
  11. bledy += '<span class="ui-icon ui-icon-alert" style="float: left; margin-right: .3em;"></span>Musisz wpisać imię!\n';
  12. // sprawdzenie nazwiska
  13. if (f.pass.value == '')
  14. bledy += '<span class="ui-icon ui-icon-alert" style="float: left; margin-right: .3em;"></span>Musisz wpisać nazwisko!\n';
  15.  
  16. // sprawdzenie czy byly bledy
  17. if (bledy == '')
  18. document.getElementById('register-form').submit();
  19. else
  20. {
  21. document.write('<div class="ui-widget"><div class="ui-state-error ui-corner-all" style="padding: 0 .7em;"><br><p>');
  22. document.Write(bledy);
  23. document.write("</p></div></div>");
  24. return false;
  25. }
  26. }
  27. </script>
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Chciał bym aby po pewnym czasie pojawiło sie document.write i to co w nim zawarte, aczkolwiek tak się nie dzieje. Pojawia się biała strona i tyle. Podejrzewam że to wina document.write. Czym można to zastąpić? Za pomoc z góry dziękuje.
Necsord
Sprawdź konsole, a także czy masz coś w źródle strony. Może poprostu zmienna bledy jest pusta.
Johnas
Faktycznie do zmiennych nie mogę używać html`u. Po drugie document.write pojawia się jako nowa strona, ja chciał bym aby pokazało sie na tamtej stronie bez przeładowania. Jak uzyskać taki efekt??
kamil4u
Poczytaj o innerHTML( zmiana treści ) i metodach DOM( dobranie się do elementu, który chcesz zmienić )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.