Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak postawić server mySQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Karaf
Mam Bardzo powarzny problem ( jak dla mnie) mianowicie chodzi oto ze potrzebuje postawić server mySQL pod Winodwsem ale chodzi mi także o narzędzie dzieki któremu bede mógł zadawać pytania sql-owe do serwera.
Proszę o pomoc w wyjasnieniu jak to zbobić tylko bardzo prosze krok po kroku bo już probowałem wielu żeczy i nic nie działa
shizo
Ściągnij mysql, jakis serwerek www i php. (jako serwerek polecam WMServerTools - 6 mb i ma wsyztsko) po czym zainstaluje aplikację Pomocnik mysql, gdzie możesz administrowac mysql. (phpmyadmin przy tym wysiada:P)
Karaf
Tak fajnie ale na poczatek nie chciał by wogule używać php tylko jakis programik trury by współdziałał z serwerem mysql i taki co by działał bez zadnych problemów
JOHNY
Jedyny porgram jaki znam ktory wspołpracuje z mysql umożliwia tworzenie baz etc to MYSQL-Font biggrin.gif bo w przypadku phpmyadmin to musisz miec juz server z obsluga php a mysql-font to aplikacja exe dla windy biggrin.gif

Pozatym do myql na winde polecam plik mysql-4.0.18-win.zip raz zainstalowany nie wymaga instalacji ponownej po formacie tylko odpalenia mysql/bin/winmysqladmin.exe i ponowne wpisanie login i haslo do bazy

mysql pod windows instalacja

1 wypakowanie zipa do obojetnie jakiego folderu
2 instalacja o ile dobrze pamiętam to nie trzeba robic folderu ale jak co to zrob folder mysql na jakims dysku i zainstaluj tam server
3 po instalacji samoczynnie sie odpali i wyskoczy tabelka z aby podac login i haslo wpisz jakie co chcesz
4 wylacz mysql bo standardowo sie bedzie laczy przz ODBC w trialu bedziesz mial ikone "światła syganlizacyjne" tak jest wszystko. Zakładka Process musi być user twój user wpisany w pkt. 3 nie moze by ODBC a jak bedzie to wylacz krzyzykiem mysql i odpla Twój dysk:/twój folder/bin/winmysqladmin.exe

Pamiętaj aby zabezpieczyc usera root hasłem na localhost i na dowolny host (znacznik %)
radzaw
dobrym narzedziem do zapytan do serwera mysql jest ich wlasny produkt
http://dev.mysql.com/downloads/query-browser/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.