Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Utworzenie nowej zakładki [facebook api]
Forum PHP.pl > Forum > PHP
marcinmierzejewski1024
Do zrobienia mam zrobienie czegos na kształt www.lubie.to czyli wygenerowanie strony dla użytkownika i podpięcie(jako ramka) jej do nowej zakładki.
nie oczekuje ze ktoś napisze to za mnie ale było by miło gdybyście mogli mnie naprowadzić czy to dobry pomysł czy może robi sie to zupelnie innaczej, co warto przeczytać w dokumentacji, z jakiej funkcji skorzystać. O ile generowanie stron i z utworzeniem aplikacji juz sie uporałem do nie mam pojecia jak sie zabrac za utworzenie tej nowej zakładki, pewnie powinienem RTFM ale nie mogłem tego znaleźć. Jeżeli ktoś by mnie odesłał do konkretnej strony to byłbym bardzo wdzięczny.

tak poza tym to mój pierwszy post na forum to przepraszam z góry jeśli zły dział albo inna pomyłka
#luq
Kod
http://www.facebook.com/dialog/pagetab?app_id=APPID&next=APPURL
marcinmierzejewski1024
Cytat(#luq @ 3.03.2012, 10:08:11 ) *
Kod
http://www.facebook.com/dialog/pagetab?app_id=APPID&next=APPURL

Dziekuje bardzo, wydawało mi sie to o wiele trudniejsze a tu dialog:) i jeszcze jedna sprawa,wiesz moze jak zrobic osobna karte dla lubiacych to i nie-lubiacych.

tutaj mam kawałek manuala

When a user selects your Page Tab, you will receive the signed_request parameter with one additional parameter, page. This parameter contains a JSON object with an id (the page id of the current page), admin (if the user is a admin of the page), and liked (if the user has liked the page). As with a Canvas Page, you will not receive all the user information accessible to your app in the signed_request until the user authorizes your app.

dostaje cos takiego,i jak teraz moge wyluskac dane z tego?

POST['signed_request'] ==SJ8yP59Tni2Jv_rq1KXpP2....

edit1 ohmy.gifk juz nie aktualne,wiem jak to zrobic i tak dzieki: )
edit2: jednak nie wiem. jak to odkodowac,jezeli dobrze zrozumiałem to jest w JSON-ie ale funkcja json_decode nic nie zwraca
#luq
Bo to jest jeszcze zakodowane.
W dokumentacji masz podany kod jak to rozkodować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.