Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP a przeszukiwanie pliku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
hispano
Piszę sobie skrypt do przeszukiwania pliku.
Interesujacy ciag znaków (codziennie inny) znajduje sie miedzy konkretnymi ciagami znakow, (niech bedzie to link).
Czy ktos wie czy jest funkcja szybciej wyszukująca niż:
- Przeszukująca linijka po linijce plik w poszukiwaniu <a href i pobierająca odpowiedni ciąg znaków?
Chodzi mi głownie o to żeby funkcja jak najszybciej wyciągała link z pliku i nie wiem czy lepiej jest napisać funkcję jak opisałem czy może jest coś gotwego w php. Jeżeli coś jest to może podpowiedź. Przekopałem i nic.

Zdrówka
wassago
najszybciej by bylo wrzucic do tablicy zawartosc pliku poprzez file()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, a potem przeszukac tablice - array_search()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
rzseattle
array_search() niestety sprawdzilo by sie tylko wtedy gdy poszukiwany string stanowil by odrebna linijke w pliku, jesli chcesz wyszukac pomiedzy okreslonymi ciagami znakow uzyj preg_match" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, wtedy caly plik wpisujesz do jednego stringa i uzywaz jednego wyrazenia aby wyciagnac to co cie interesuje.
wassago
oczywiscie mialem na mysli to ze petla bedzie niezbedna winksmiley.jpg
Daan
Czyżbyś próbował zmontować bota, który będzie za Ciebie odpowiadał na maile z firmy typu Paid-to-Click? biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.