jarmiar
26.03.2012, 17:50:36
mam mape google oraz pewien skrypt, w którym zrobiłem sobie zdarzenie, że po załadowaniu czegos ma stawić zmienną globalną, chce na mapie wykonac pewna akcje w zaleznosci od tego czy ta zmienna zostala wyslana czy tez nie
moj problem polega na tym, ze szybciej wczytuje sie mapa niz ta zmienna zostanie ustawiona co skutkuje tym, ze nie moge tej akcji wykonac.
probowalem rowniez z zapisaniem wartosci tej zmiennej do pola tekstowego hidden, a potem w mapie pobieranie jego wartosci, jednak równiez za póxno była wykonywana akcja ustawienia
co moge zrobic?
Niktoś
26.03.2012, 18:35:39
Nie wiem jak wygląda twój skrypt,może coś takiego,zmienna najpierw zostanie ustawiona ,a potem nastąpi wysłanie formularza.
<script type="text/javascript'>
function wykonaj()
{
document.getElementById('hf').innerHTML ="moja zmienna";
document.forms["myform"].submit();
}
</script>
HTML
<form id='myform' action='#'> <input type='hidden' id="hf" /> <input type="submit" id="submit" onclick='wykonaj();return false;'>
jarmiar
26.03.2012, 18:38:10
Nie do końca się zrozumielismy.
Mam aplikacje napisaną we flashu (dokladnie we flexie), w której następuje wywołanie funkcji js, która to z kolei ustawia pewną zmienną.
I ta zmienna jest później ustanawiana niż mapa google zostaje wczytana, wiec w kodzie mapy google nie moge uzyc tej zmiennej, a potrzebuje.
EDIT.
Problem po części rozwiązany, wykorzystałem setTimeout() jednak nadal potrzebyje zmienic pewne akcje na mapie w zaleznosci od klikniecia np w jakis inny element