Cytat(prowseed @ 9.04.2012, 01:50:07 )

ojj, @Damonsson, chyba brakuje Ci snu : ) Albo mi- jakkolwiek :]
@topic
strasznie zagmatwany Twój kod mimo swojej prostoty : ) Pokaż jeszcze jak wygląda struktura bazy bo jakoś na razie nei ogarniam gdzie leży problem. Możesz to zrobić w jednym zapytaniu wszystko.
//EDIT
$query = "SELECT DISTINCT nazwa FROM druzyna ORDER BY nazwa ASC";
$i = 0
$drop = "<select size=\"10\" name=\"list\">";
$drop .= "\r\n<option value='{$cats['nazwa']}'>{$cats['nazwa']}</option>";
$i++;
}
$drop .= "\r\n</select>";
echo "Zespołów w bazie: $i";
Nie mozna po prostu tak?
Hmmm, może mnie nie zrozumiałeś. Bo Twój kod tworzy mi jedno pole do wybierania zespołu. A mi chodzi o to, że jeśli są 4 zespoły to utworzy mi 4 pola select.
Chodzi o to, że gdy są w bazie danych 4 zespoły to wyświetli mi 2 pola select w jednej linii i 2 pola select w drugiej. A dajmy na to skoro mam 6 zespołów w bazie to wyświetli mi po 2 pola select w 3 liniach

Narysuje Ci w paincie jak to wyglądać ma bo może mnie nie rozumiesz

A co do tego, czy można zrobić to w jednym zapytaniu. Pewnie można, ale ja mam z tym początki

Dlatego wybaczcie za moją ograniczoną wiedzę w tych sprawach. Chce sie tego nauczyć i myśle że im w tym pomożecie.

Cytat(Damonsson @ 9.04.2012, 01:34:13 )

a $r - to co to jest? I while daj <=, a nie =. Znakiem = przypisujesz do $r coś, a nie porównujesz, do porównywania służy == lub ===. Ale tutaj musisz dać <=, bo nie wskoczy nagle z 1. na 4. Musi przejść przez 1, 2, 3 i 4. Zamiast $r powinno być chyba $iIloscZBazy o ile dobrze interpretuję.
$r pobiera mi dane z tabeli i uzpełnia je w liście rozwijanej (nazwy zespołów).