Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Windows Azure - pytania laika
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
michail_w
Witam :-)
Próbuję sobie w ramach darmowego abonamentu postawić jakąś aplikację. No i tkwie w martwym punkcie, jakim jest sama konfiguracja.
Stąd klika pytań:
1. Czy do pracy jest wymagany serwer na moim komputerze? (np. IIS, albo Apache)
2. Czy do pracy z SQL potrzebuję SQL serwer?
3. Czy Azure działa "podobnie do hostingu" (wysyłam pliki na serwer i one tam się wykonują - omijam potrzebę instalacji oprogramowania)
4. Czy jest jakiś konkretny tutorial do tego jak postawić pierwszą aplikację? Do tej pory korzystam z tych na oficjalnej stronie MS opartych na eclipse, ale nie bardzo mi to chce działać. Zainstalowałem do tej pory interpreter PHP, skonfigurowałem pod niego Eclipse. Link do tutoriala

Dziękuję za pomocne odpowiedzi
Niktoś
Windows Azure to tak zw. chmurka,wszystko co potrzebujesz już ma.Nie potrzebne bazy danych ,interpreter,serwer itp. to jest wszystko w chmurce. Trzeba tylko skonfigurować i wrzucić skrypt docelowy, ale niestety w tym Ci nie pomogę bo nie korzystam.
greycoffey
Generalnie nie potrzebujesz nic, ale warto testować aplikację na swoim komputerze - instalujesz kilka toolsów od Windows Azure w tym Compute Emulator, Storage Emulator, ja jeszcze szukam SQL Server do tego dołożyć, bo to jest to samo co SQL Azure. Jak już chcesz to zaieścisz, dodajesz po prostu paczkę.
Czyli:
1. Nie, ale jest przydatny.
2. Nie, ale może się przydać.
3. W ogólnym uogólnienu - tak.
4. blog.wilgucki.pl i dokumentacja na msdn.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.