Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Integracja sklepu z katalogiem produktów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MESSIAH :)
Czy jest możliwe zintegrowanie istniejącego sklepu z wyszukiwarką na innym serwisie?? Chcę mieć dostęp do wszystkich produktów z katalogu - dostęp przez login i hasło. czy jest na to jakiś sposób czy też muszę przekopiowac bazę danych manualnie?? Dodam że produkty w katalogu są każdego miesiąca aktualizowane.
bostaf
Jak najbardziej tak. Niektóre serwisy oferują gotowe API dla klientów. Czasami podaje się taką informację na stronie serwisu, czasami nie. Najlepiej skontaktować się z właścicielem albo administratorem danego serwisu i spytać się o API albo możliwość dostępu do bazy danych.
W tym problem że raczej chyba nie udostępnia ta hurtownia nic z powyższych - tylko i wyłącznie mają plik .exe pod windowsa, tutaj pewnie kłania się C++ chyba że plik korzysta sam z XML i wtedy tylko wysyłać je na serwer. Z tego co wyczytałem to jest mi potrzebne API lub plik XML - aktualizowany na bierząco. Czyli nie ma szans na rozwiązanie tego problemu?
johny_s
nie prosciej napisac do tej hurtowni i sie dowiedzic?
Tak już to zrobiłem wcześniej tylko chciałem się dowiedzieć jakie są wyjścia - hurtownia - ".com" dziś weekend to w poniedziałek będzie odp. No trudno. I dzięx za helping. Chyba może manualnie zacznę pisać własna BD z 22,000 pozycji smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.