Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Krzaki w bazie
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Dixx37
Witam. Jestem nowy i jestem laikiem.

Zrobiłem kopie bazy na 4 sposoby(SQL,GZ,bez niczego, z PA PHP-Fusion). Chcąc przenieść bazę na WebServ wyskakują krzaki lub baza nie chce się wgrać ;/

Nie potrzebuje koniecznie wgrywać jej do php-fusion, może da się ją otworzyć jakiś programem ?

Zauważyłem że jak otworze ją przez Notepad2 to i tak są krzaki:

Kod
INSERT INTO `fusion_news` (`news_id`, `news_subject`, `news_image`, `news_image_t1`, `news_image_t2`, `news_cat`, `news_news`, `news_extended`, `news_breaks`, `news_name`, `news_datestamp`, `news_start`, `news_end`, `news_visibility`, `news_reads`, `news_draft`, `news_sticky`, `news_allow_comments`, `news_allow_ratings`) VALUES (25, 'Święta po Katolicku', '', '', '', 0, '<p align=\\"justify\\">Przez wszystkie niedziele adwentu poszczegĂłlne oddziały KSM będą promować katolickie święta w wybranych miastach naszej diecezji,  na przygotowanych przez siebie stoiskach, w danych...

Odczyt fragmentu z pliku *.SQL za pomocą notepad2.

Jak można pozbyć się krzaków, nie koniecznie wgrywając bazę.

Za pomoc plusu lub diamenty/doładowania itp
trafas
Teoretycznie możesz spróbować przejechać plik ze skryptem programikiem "Gżegżółka XP".
Wybierasz sobie w nim z jakiego kodowania znaków na jakie kodowanie ma ci przerobić plik.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.