Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Wyświetlenie diva z potwierdzeniem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gregorov
Witajcie . Od jakiegoś czasu mam następujący kłopot. Strona bazuje na formularzach wysyłających dane metodą POST.Składa się z index.php gdzie includowane jest menu.php oraz strony do wyświetlenia zmieniające się dynamicznie z menu.

Wygląda to mniej więcej tak:

1. <?php
  2. include ('./menu.php');
  3. if (!empty ($go)) {
  4. $go = $_GET['go'];
  5. if( is_file("modules/$go.php") ) include ( "modules/$go.php" ) ;
  6. else echo "<br />Nie ma takiej strony :-(" ;
  7. }
  8. ?>
  9.  

Teraz mam jakąś podstronę np. karta.php , na której dane umieszczone są w formularzu przesyłane metodą POST. Po wysłaniu danych z formy umieściłem kod jquery ze znikającym okienkiem potwierdzającym wykonanie zapytania mysql_query.

Problem jest w tym że po przeładowaniu strony dane z formularza zapisują się ponownie i są znów wykonane więc dodaje się kolejny wpis do bazy. Aby temu zapobiec zrobiłem

1. if ($zapisz_dane){
  2. echo '<div class="successbox">Dane zostały zaktualizowane</div>';
  3. header ("Location: ./index.php?go=karta&p_id=$id_p");
  4. }

Jednak z powodu przeładowania strony komunikat się nie wyświetli. Jak nie miałem headera wszystko działało. W momencie przeładowania strony dalszy kod nie będzie wykonywany.

Moje pytanie brzmi: Czy jest szansa na wykonanie takiego echo po przeładowaniu strony?? bądź przed gdzieś w innym miejscu np menu.php, żeby był widoczny div z potwierdzeniem zapytania??
IProSoft
Wiadomość w $_SESSION
lub
JS + setTimeout
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.